2022 KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak

2022 KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak
2022 KPSS DHBT sınavı ne zaman yapılacak, 2022 KPSS DHBT sınav başvuruları ne zaman başlıyor ne zaman sona erecek, KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak detaylar haberimizde...

2022 DHBT sınavı, Diyanet İşleri Başkanlığının din hizmetlerinde görev almak isteyen vatandaşların araştırdığı konu olmaya devam ediyor. ÖSYM'nin her yıl gerçekleştirdiği sınavın neticesine göre aldıkları puanla bu birimlere atanma şansını elde edecek olan vatandaşlar, "DHBT sınavı ne zaman yapılacak?" sorusuna yanıt arıyor. İşte ÖSYM'nin açıkladığı 2022 DHBT takvimi...

DHBT 2022 sınavı ne zaman

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) 27 Kasım 2022'de yapılacak.
2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) için başvurular 7-17 Ekim 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. Sınavın geç başvuru tarihi 25 Ekim tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları ise 16 Aralık 2022 tarihinde açıklanacaktır.

2022 DHBT Sınav tarihleri

  • 2022 DHBT sınavı 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacaktır.
  • 2022 DHBT sınavı başvuruları 07 Ekim – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında ÖSYM’nin internet sitesinden başvuru yapılacaktır.
  • 2022 DHBT geç başvuruları 25 Ekim 2022 tarihinde yapılabilecektir.
  • DHBT sınav sonuçları 16 Aralık 2022 tarihinde açıklanacaktır.

DHBT Hakkında Kısa Bilgiler

DHBT’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir.

DHBT’ye katılacak adayların ilgili öğrenim düzeyinde KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumuna katılmaları zorunlu olduğundan lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS başvuru tarihlerinde KPSS Lisans başvurularını; DHBT’ye ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde katılacaklar adayların ise KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvuru tarihlerinde KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularını yapmaları zorunludur. Bu tarihler dışında başvuru alınmayacaktır.

Sınava katılacak adayların ilgili yıl, bu sınava katılacakları öğrenim düzeyi ile aynı öğrenim düzeyinde yapılacak KPSS’ye girmeleri ve KPSS’de puanların hesaplanmasına yönelik koşulları karşılamaları gerekmektedir. Sınav ile ilgili başvuru, sınav uygulaması vb. bilgiler ilgili yılın KPSS Kılavuzlarında yer alacak, ayrı bir kılavuz hazırlanmayacaktır. Adayların bu kılavuzda belirtilen kurallara uyması zorunludur.

111
1
111
1
1
111
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.