2022 KPSS önlisans ne zaman yapılacak

2022 KPSS önlisans ne zaman yapılacak
2022 KPSS önlisans tarihi belli mi, KPSS önlisans ne zaman yapılacak, nlisans mezunları ne zaman sınava girebileceklerini öğrenmek istiyor. Peki, KPSS önlisans ne zaman yapılacak, 2022 KPSS önlisans tarihi belli mi detaylar haberimizde...

2022 KPSS önlisans var mı

KPSS'nin ön lisans mezunlarına yönelik oturumları, 2 yılda bir gerçekleştiriliyor. En son 2020'de yapılan KPSS Ortaöğretim ve Ön lisans oturumu, 2021 yılında yapılmayacak.

2022 KPSS önlisans ne zaman

2022 KPSS ön lisans sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM tarafından sınav takvimi kapsamında planlanacak. Sınav tarihinin belli olması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

KPSS Puanı Geçerlilik Süresi Ne Kadar

2020-KPSS Ön Lisans Sınavı, ön lisans programlarından (iki yıllık meslek yüksekokulları ve dengi açıköğretim) mezun olanlar ile sınavın geçerlilik süresi içerisinde (iki yıl) mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir.

Sınav sonuçları, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

2020-KPSS'ye ön lisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B Grubu Lisans sınavına girmeleri hâlinde, KPSS B Grubu Lisans sınavı sonucunun açıklanma tarihi itibarıyla KPSS ön lisans düzeyindeki sınav sonuçlarının geçerliliği sona erer; takip eden KPSS A Grubu sınavına girmeleri "KPSS Ön Lisans" sınav sonuçlarını etkilemez.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.