2022 LGS ne zaman yapılacak

2022 LGS ne zaman yapılacak
Milli Eğitim Bakanı Özer, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 5 Haziran'da yapılacak açıklamasını yaptı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav öğrencilerin gündeminde yer alıyor. LGS'nin 2022 oturumunun ne zaman yapılacağını merak eden liseli adayları, MEB'in son açıklamaları ile gündemdeki haberlere odaklandı. İşte, 2022 LGS'den son bilgiler...

2022 LGS ne zaman yapılacak

Liselere Geçiş Sistemi'ne (LGS) ilişkin son dakika haberi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Mahmut Özer, LGS kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın 5 Haziran 2022'de düzenleneceğini açıkladı.

LGS başvuruları ne zaman başlayacak

LGS 2022 başvuru tarihleri henüz açıklanmadı Başvuru tarihleri belli olduktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

LGS nedir

Bu sisteme göre altı temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil (İngilizce), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi) 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır.

LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanır. Sabah oturumunda uygulanan sözel bölümde 50, öğlen uygulanan sayısal bölümde 40 olmak üzere sınavda toplam 90 soru bulunmaktadır.

Sözel derslerin sorularına 1.5'er dakika, sayısal derslerin sorularına ise 2'şer dakika zaman verilir.

Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürer.

Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürür ve mazeret sınavı bulunmamaktadır.

30
12
22
11
109
12
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.