2022 Lise sorumluluk sınavları ne zaman

2022 Lise sorumluluk sınavları ne zaman
Başarısız oldukları dersleri sorumluluk sınavına girerek telafi edecek öğrenciler, sınav tarihlerini araştırıyor. Peki 2022 Sorumluluk sınavları ne zaman, hangi derslerden yapılacak?

2021-2022 eğitim yılının son günlerinde sorumluluk sınavları konusu da gündeme geldi. 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında Kovid-19 salgını nedeniyle sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmeleri sağlanan öğrencilerin, sorumlu oldukları derslere ilişkin de düzenleme yapıldı.

Sınav takvimi yeniden düzenlendi ve sorumluluk sınav tarihleri belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sorumluluk sınavlarına ilişkin detayları açıkladı. Başarısız dersleri ile bir üst sınıfa geçen öğrencilerin katılım sağlayacağı söz konusu sınavlarda, 50 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.

2022 lise sorumluluk sınavları ne zaman

Sorumluluk sınavları, ihtiyaç halinde eğitim kurumu müdürlüklerince 30 Haziran'a kadar planlanabilecek.

Sorumluluk sınavları nasıl olacak

Öğrenciler sınav başlamadan 15 dakika önce takvimde belirtilen sınav salonunda hazır bulunacak. Sınav süreleri 40 dk. olacak. Sınav araç gereçlerini (kalem, silgi vb.) öğrenciler kendileri getirecek ve birbirlerine sınav anında kesinlikle vermeyecekler.

Sınava girecek öğrenciler hazırlanan yoklama listelerini sınav esnasında imzalayacak.

2022 Sorumluluk sınavı geçme notu nedir

Öğrenciler sorumlu oldukları dersin sorumluluk sınavından en az 50 puan alması gerekiyor.

Sorumluluk sınavı dersleri hangileridir

Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3'ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.