2022 YKS birincileri hangi ilden çıktı

2022 YKS birincileri hangi ilden çıktı
2022 YKS şampiyonu isimleri, 2022 YKS birincileri hangi ilden çıktı, YKS'de kaç kişi 500 tam puan adı, YKS'de kaç birinci var detaylar haberimizde...

YKS sınavının merakla beklenen sonuçları 18 Temmuz'da açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla adaylar tercih maratonuna giriş yaptı. Milyonlarca kişinin katıldığı YKS sınavında birincilerin kimler olduğu da merak edilip araştırılmaya başlandı. ÖSYM Başkanı Aygün YKS birincilerinin hangi illerden çıktığını açıkladı.

2022 YKS şampiyonu isimleri | 2022 YKS birincileri hangi ilden çıktı? YKS'de kaç kişi 500 tam puan adı? YKS'de kaç birinci var? YKS sınavının merakla beklenen sonuçları 18 Temmuz'da açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla adaylar tercih maratonuna giriş yaptı. Milyonlarca kişinin katıldığı YKS sınavında birincilerin kimler olduğu da merak edilip araştırılmaya başlandı. ÖSYM Başkanı Aygün YKS birincilerinin hangi illerden çıktığını açıkladı.

YKS Türkiye birincisi Kocaeli'den Zeynep Dila Kuyucu

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan doktor Mehmet-Ümmü Gülsüm Kuyucu çiftinin 2 çocuklarından büyüğü Zeynep Dila Kuyucu (18), girdiği TYT ve yabancı dil sınavlarından 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Lise boyunca düzenli olarak ders çalıştığını söyleyen Kuyucu, ailesinin bu süreçte hep arkasında olduğunu dile getirdi. Kuyucu şimdi ise ailesi gibi doktor olmak yerine bilgisayar mühendisliği bölümünde okumak istiyor.

Anne ve babasının kendisini her durumda desteklediklerini kaydeden Zeynep Dila Kuyucu, "Her zaman fedakarlıklarıyla, destekleriyle arkamda olduklarını hissettim. Hiçbir zaman bana 'Ders çalış, şunu yap, bunu yap' demediler. Onlara gerçekten çok minnettarım. Tüm ailem beni destekledi. 9. sınıftan itibaren düzenli olarak ders çalışıyordum. 12. sınıfın başına kadar her hafta öğretilenleri o hafta içinde çalışıp hallediyordum. Böylece son sınıfa çok fazla bir şey bırakmadım. 11. sınıfın başından itibaren çok fazla TYT denemeleri çözdüm. Her hafta ya da 2 haftada bir deneme sınavları çözdüm. 12. sınıfta eksilerime yönelerek tek seferde onları halletmeye çalıştım" dedi.

YKS'de AYT eşit ağırlık birincisi Selin: Birinciliği beklemiyordum

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları bu sabah itibarıyla ÖSYM tarafından açıklandı. Sonuçlara göre Alan Yeterlilik Testlerinde (AYT) eşit ağırlık bölümünde İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi Selin Aşıkiraz, 559,254,68 puanla birinci oldu. Türkçe Testinde 1, Fen Bilgisi Testinde 2 yanlışı bulunan Selin Aşıkiraz, Sosyal Bilgiler ve Matematik Testlerinde ise tüm soruları doğru yaptı. Sonuçların açıklanmasının ardından Aşıkiraz ailesi büyük sevinç yaşadı. Birinciliğin üzerine İzmir Atatürk Lisesi Okul Müdürü Ahmet Yılmaz, Selin Aşıkiraz ve ailesini okula davet ederek tebrik etti.

2022 YKS birincileri hangi ilden çıktı?

ÖSYM Başkanı Aygün açıklamasında YKS şampiyonlarının hangi ilden çıktığını açıkadı. Test bazında da birincilerin illerini açıkladı. İşte YKS şampiyonları ve illeri;

2022-YKS Birincilerimizin İlleri

  • TYT: Kocaeli
  • AYT: Sayısal: Kayseri
  • AYT Eşit Ağırlık: İzmir
  • AYT Sözel: Kayseri
  • YDT: Almanca: İstanbul
  • YDT Arapça: İstanbul
  • YDT Fransızca: İstanbul
  • YDT İngilizce: Kocaeli
  • YDT Rusça: İstanbul

Adaylarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

2
0
2
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.