2023 YDT sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta sona erecek

2023 YDT sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta sona erecek
18 Haizran 2023 YDT sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta sona erecek bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

YDT 18 Haziran Pazar günü saat 15.45'te başlayacak. 120 dakika sürecek olan Yabancı Dil Testi 17.45'te sona erecek. 2023 YDT 80 sorudan oluşmaktadır ve süresi 120 dakikadır (2 SAAT).

YDT'de adaylara, sınav olacakları alana göre (Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça) bir kitapçıkta; 80 soru sunulacaktır. Adaylara verilen süre ise 120 dakikadır. YDT, yerleştime puanının %60'ını oluşturmaktadır.

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlanan YKS giriş kılavuzunda, adayların sınav salonuna son giriş saati 15.30 olarak belirtilmiş, 15.30'dan sonra girmek isteyen adayların sınav salonuna alınmayacağı ifade edilmiştir. Sınava girecekleri binaya ise yoğunluk oluşmaması adına, adayların 1 saat önce gelmeleri tavsiye edilen kılavuzda şu ifadelere yer verilmiştir:

"Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

0
0
0
0
0
17
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.