2023 yılı MEB sınav uygulama takvimi belli oldu

2023 yılı MEB sınav uygulama takvimi belli oldu
İOKBS, LGS, AÖO, AÖIHL, MAÖL ve AÖL sınavları ne zaman, nasıl yapılacak, Açık Öğretim Lisesi 2. ve 3. Dönem sınav tarihleri belli oldu. Peki, İOKBS, LGS, AÖO, AÖIHL, MAÖL ve AÖL sınavları ne zaman, hangi tarihlerde yapılacak?

AÖL sınavları ne zaman yapılacak sorusu gündemde yer alıyordu. Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem ve 3. Dönem sınav tarihleri için beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı sınav takvimi 4 Nisan tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı. Öğrencilerin haftalardır beklediği 2023 Liselere Geçiş Sistemi, İOKBS ve Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu sınav tarihleri de takvimle beraber netlik kazandı. Duyuruya göre AÖL 2. Dönem ve 3. Dönem sınavları online (çevrimiçi) olarak uygulanacak. AÖO-AÖL-AÖIHL-MAÖL/1 sınavları da nisanda düzenlenecek. Açık lise sınavları yüz yüze mi, online mı olacak? İşte, Açık Öğretim Lisesi ve diğer sınavların tarihi hakkında bilgiler.

2023 MEB SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılı Sınav Uygulama Takvimi yayınlandı. MEB.gov.tr internet adresinden paylaşılan takvimle söz konusu sınavlar şu tarihlerde yapılacak;

AÖL, AÖO, AÖIHL-MAÖL SINAVLARI NE ZAMAN

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - II. Dönem Sınavları Nisan 2023'te e-Sınav olarak uygulanacak.
Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - III. Dönem Sınavı Temmuz 2023'te, e-Sınav olarak uygulanacak.
2023 yılı Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- I. Dönem Sınavı Aralık 2023'te e-Sınav olarak yapılacak.

2023 LGS SINAVI NE ZAMAN

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav 04 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

İOKBS NE ZAMAN YAPILACAK?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) 2023/İOKBS 03 Eylül 2023 tarihinde uygulanacak.

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı 2023/MTSK e-Sınavı Haftanın 7 (yedi) Günü 81 il/ilçedeki e-Sınav Salonlarında, Randevulu Sistemle Gerçekleştirilecektir.

Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Teorik e-Sınavları 2023 Haftanın 7 (yedi) Günü 81 il/ilçedeki e-Sınav Salonlarında, Randevulu Sistemle Gerçekleştirilecektir.

TÜM BAKANLIKLARA BAĞLI/İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLARLA YAPILACAK OLAN PROTOKOLLÜ SINAVLAR Sınav Protokollerinde Belirtilecektir.

3
0
2
0
13
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.