25 Şubat Pazartesi kar tatili olan iller ve ilçeler

25 Şubat Pazartesi kar tatili olan iller ve ilçeler
Türkiye'nin bazı bölgelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi mi sorusu araştırılmaya başlandı. 25 Şubat Pazartesi okullar tatil mi? Son Dakika valilikler il il gelen kar tatili haberleri...

Okullar tatil edildi mi? Son dakika kar tatili haberleri: Hangi illerde okullar tatil? Türkiye genelinde soğuk ve karlı hava etkisini gösteriyor. İstanbul'da kar yağışı ciddi anlamda etkisini göstermeye başladı. Şiddetli kar yağışı olan yerlerde öğrenciler ve veliler okulların tatil edilip edilmediğini merak etmeye başladı. İstanbul'da kar yağışı sürüyor.

İstanbul Valiliği yaptığı resmi açıklama ile yarın (25 Şubat Pazartesi) tüm okulların tatil edildiğini duyurdu. Vali Yerlikaya "İlimizdeki olumsuz hava koşullarının ve kar yağışının devam etmesi nedeniyle, temel eğitim ve orta öğretim kurumlarımızdaki eğitime bir (1) gün süreyle ara verdik" dedi.

İstanbul'da 23 Şubat'ta (Cumartesi) akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Pazar günü de aralıksız olarak devam etti. Valiliğinin resmi web sitesinden yapılan açıklamada, Pazartesi günü yaşanabilecek engellerin önüne geçebilmek için kent genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği açıklandı. Açıklamada, engelli personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın, bir gün süreyle ara verildi.

Demirköy Milli Eğitim Müdürü Oğuz Ak, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiğini söyledi.

Kararın Kaymakamlık tarafından alındığını ifade eden Ak, bölgede yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirtti.

BALIKESİR

Balıkesir'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı ilçelerde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Edinilen bilgilere göre, Erdek ilçesinde taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verilirken, Manyas ilçesinin Ören, Karakabaağaç, Çataltepe, Kubaş, Çal, Hacıibrahim, Doğancı, Koçoğlu, Erecek, Peynirkuyu, Necip, Kalebayır, Dura, Kalfa, Kapaklı ve Yayla Mahallerinde bir gün süreyle taşımalı eğitim yapılamayacak. Manyas'ta bu mahalleler dışındaki taşıma öğrencileri bulunan okullarda araçların taşıma yapacağı, taşıma dışındaki öğrencilerin okula devam edecekleri belirtildi.

Bandırma ve Gönen ilçelerinde ise eğitime devam edileceği öğrenildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum