26 Aralık Perşembe kar tatili olan il ve ilçeler

26 Aralık Perşembe kar tatili olan il ve ilçeler
26 Aralık 2019 okullar tatil mi, yarın okullar tatil mi sorularının yanıtı hem çalışanlar hemde öğrenciler tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, yarın hangi illerde okullar tatil? Detaylar haberimizde...

Yurdun bazı bölgelerinde etkili olan kar ve sağanak yağışlar eğitim öğretimi olumsuz etkiledi. Çarşamba günü için birçok ilde okullar tatil olurken, akşam saatlerinde yeni bir açıklama daha geldi. Özellikle yağışın devam ettiği Kayseri'de yaşayan öğrenci, öğretmen ve veliler yarın okulların tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, yarın Kayseri'de okullar tatil mi nerelerde okullar tatil edildi? İşte, 26 Aralık tatil haberi.

Akdeniz'de devam eden sağanak yağışlar nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. Hava koşullarından dolayı dün bazı illerde valilik ve kaymakamlıklar eğitim öğretime ara verildiğini açıkladı. Yağışların devam ettiği illerde yaşayan vatandaşlar son gelen tatil haberlerini öğrenmek istiyor. İşte, 26 Aralık Perşembe günü için okulların tatil olduğu yerler.

KAYSERİ'DE OKULLAR YARIN TATİL Mİ?

Kayseri'nin Sarız ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiği bildirildi.

Sarız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği kaydedildi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre yağışlı havanın 30 Aralık Pazartesi gününe kadar devam etmesinin tahmin edildiği, hava sıcaklığının ise en düşük sıfırın altında 3 olarak beklendiği öğrenildi.

 

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Göksun, Çağlayancerit, Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Andırın ilçelerinde kar nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi. Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan yazılı açıklamada, bölgede yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın Göksun'un tamamında, Çağlayancerit'in Bozlar ve Helete Mahallesi hariç tüm okullarda, Andırın'da 4 mahallede, Onikişubat ilçesinde 7 mahallede ve Dulkadiroğlu ilçesinin Bertiz bölgesindeki 16 mahallede eğitime ara verildiği kaydedildi.

Adana’nın Yüreğir ile Seyhan ilçelerinde, olumsuz hava şartları nedeniyle bulunan bazı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Adana Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, ”Elverişsiz hava koşulları nedeniyle öğrencilerimizin herhangi bir olumsuz durum yaşamaması için ilimiz Yüreğir İlçesi Farabi Anadolu Lises, Doğakent Anadolu Lisesi, Çamlıbel Şehit Kamil Yelmen Anadolu Lisesi, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Emine Özgüler Gürsu İmam Hatip Ortaokulu, Tuğrulbey Ortaokulu, Aziz Sancar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Borsa İstanbul Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Seyhan Rotary Anadolu Lisesi, Tahsilli Şehit Hulusi Emre Dilci Ortaokulu, Fevziye Çelik Ortaokulu ile Seyhan ilçesi Şakirpaşa Anadolu Lisesi, 125. Yıl Ortaokulu, Gülbahçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 26 Aralık Perşembe günü 1 gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmişti. Adı geçen okullarımız haricindeki tüm okullarımızda eğitim- öğretime devam edilecektir” ifadelerini kullandı.

26 ARALIK 2019 OKULLAR TATİL Mİ?

Meteoroloji tarafından paylaşılan verilere göre, bir çok ilde yarın için yağış beklentisi var. Bazı iller için sağanak beklenirken bazı illerde ise kar yağışı beklentisi var. Peki, kar yağışı beklenen illerde okulların tatil edilmesi söz konusu mu?

Özellikle Doğu Anadolu ve yurdun iç kesimlerinde görülen kar yağışının ardından öğrencilerin tatil beklentisi giderek yükseliyor. Bugün için bazı yerlerde okullar tatil edilirken yarın için herhangi bir ilde henüz okulların tatil edildiğine yönelik bir açıklama gelmedi. 

Ancak ilerleyen saatlerde kar yağışının bazı illerde yoğunlaşması bekleniyor. Bu durumda bazı illerde veya ilçelerde kar nedeniyle tatil kararı alınabilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum