27 Haziran Yabancı Öğrenciler İçin Lise Yeterlilik ve Denklik Sınav Soruları Cevapları ve Sonuçları

27 Haziran Yabancı Öğrenciler İçin Lise Yeterlilik ve Denklik Sınav Soruları Cevapları ve Sonuçları
27.06.2015 Tarihli Yabancı Öğrenciler İçin Lise Yeterlilik ve Denklik Sınav Soruları Cevapları ve Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bu yazımızda sizlere  Yabancı Öğrenciler İçin Lise Yeterlilik ve Denklik Sınav Soruları Cevapları ve Sonuçları hakkında bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

Sınav 27 Haziran 2015 Cumartesi günü yapılacak. Sınav soru ve cevaplarının 30 Haziranda açıklanmasını bekliyoruz.

Sınav soru ve cevapları sitemizde yayınlanacaktır. Sınav sonuçlarının 16 Temmuz tarihinde açıklanmasını bekliyoruz.

Sınava girecek adaylara başarılar dileriz.

SINAV UYGULAMASI

  1. Yabancı öğrenciler lise yeterlik ve denklik sınavı, 27 Haziran 2015 Cumartesi günü yurtiçi sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 14.00’de merkezi sistemle aynı anda başlayıp, tek oturum olarak yapılacaktır.
  2. Sınavda 160 soru sorulacak, sınav süresi 180 dakika olarak uygulanacaktır.
  3. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 13.30’da sınav giriş belgelerinde belirtilen salonda hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında “Sınav Giriş Belgesi” ve “Yabancı Tanıtma Belgesi veya Yabancı Kimlik Belgesi”, koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.
  4. Kimlik belgeleri (Yabancı Tanıtma Belgesi veya Yabancı Kimlik Belgesi) yanında olmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacaktır.
  5. Öğrenciler sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği taşıyan cihazlarla sınava alınmayacaktır.
  6. Öğrenciler; sınava “Yabancı Tanıtma Belgesi veya Yabancı Kimlik Belgesi” indeki fotoğrafıyla karşılaştırıldığında tanınmasını sağlayacak bir kıyafetle sınava gireceklerdir.
  7. Öğrenciler, Sınav Giriş Belgesi’nde belirtilen salonda kendi sıra numarasında oturacak, gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi salon başkanına ait olacaktır. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak ve sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını dağıtacaktır.
  8. Öğrenci, cevap kâğıdında yazılı olan kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini kontrol edecek; hata varsa salon görevlilerine bildirecek; salon görevlileri bu durumu tutanak altına alacaktır. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kâğıdına öğrenci, kimlik bilgilerini salon başkanının açıklamalarına göre yazacaktır.
  9. Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını kontrol ederek dağıtacaktır. Öğrenciler de kontrol ederek; eksik sayfa veya baskı hatası varsa kitapçığın salon görevlilerinden değiştirilmesini isteyecektir.
  10. Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ve bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sınav güvenliğinin sağlanması için ilk 30 dakika içinde sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala, (özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler hariç) sınavın güvenliği açısından sınav salonunda en az 2 (iki) öğrencinin kalması sağlanacaktır.
  11. Öğrenci cevap kâğıdındaki imza bölümüne imzasını silinmeyen kalemle kendisi atacaktır. Öğrenci, cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini kurşun kalemle yapacaktır.
  • Her sorunun 5 (beş) cevap seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece 1 (bir) tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.
  1. Cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirme işlemine alınmayacaktır.
  • Sınav esnasında kopya çekildiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi hâlinde kopya çeken öğrencilerin sınavları iptal edilecektir.

Bu nedenle sınav esnasında öğrencilerin cevap kâğıtlarını diğer öğrencilerin göremeyeceği şekilde bulundurmaları sağlanacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
1
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.