28 Ekim Pazartesi günü tatil mi

28 Ekim Pazartesi günü tatil mi
Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ıncı yıl dönümü ülke genelinde etkinliklerle ve törenlerle kutlanacak. Peki 28 Ekim Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet Bayramı, her yıl ülke genelinde kutlanan bir milli bayramdır. Bu sene 29 Ekim Salı gününe denk geldiği için, öğrenciler "28 Ekim Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?" diye araştırmaya başladı. Peki 28 Ekim okullar tatil mi? İşte merak edilenler sorunun cevabı.

28 EKİM 2019 OKULLAR TATİL Mİ?
Öğrencilerin merak ettiği tatil konusu Ulusal Baram ve Tatiller Hakkında Kanun Yönetmeliğinin 1. maddesinde şu şekilde geçiyor;
"1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder."
Buna göre okulların 28 Ekim Cuma günü yarım gün tatil olması bekleniyor. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi olarak okulların tatil olacağı yönünde bir açıklama gelmedi. MEB'den açıklama yapıldığı an haberimizin içerisine eklenecektir.

İlgili Haberler

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.