29-30 Nisan TEOG Sınav Soruları eba.gov.tr adresinden yayınlanacak

29-30 Nisan TEOG Sınav Soruları eba.gov.tr adresinden yayınlanacak
29-30 Nisan 2015 TEOG soru ve cevapları EBA'da yayınlanacak

29-30 Nisan tarihlerinde 8. sınıf öğrencilerine uygulanacak TEOG sınav soruları ve cevapları eba.gov.tr adresinden paylaşılacak.
Eba.gov.tr adresine ulaşmak için TIKLAYINIZ

MEB, TEOG sistemi kapsamında ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavının soru ve cevaplarını, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğretmenlerin anlatımıyla videolu olarak yayınlayacak.

Bakanlık, ilk oturumu 29 Nisan’da yapılacak 8’inci sınıf ikinci dönem ortak sınavının, soru ve cevaplarıyla ilgili yeni bir uygulamaya imza atacak.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) ile Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle, 30 Nisan’da gerçekleştirilecek son oturumun hemen ardından, soru ve cevaplar, hem yazılı hem de ders öğretmenlerinin anlatımıyla videolu olarak EBA portalın web adresi "www.eba.gov.tr" üzerinden yayınlanacak.
İlk oturum testleri, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait soru ve cevaplarının videolu anlatımı 30 Nisan günü saat 13.00'de, ikinci oturumun fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce derslerine ait ortak sınav soru ve cevaplarının videolu anlatımı da 30 Nisan saat 14.00 ile 16.00 arasında EBA'da yayınlanacak.
EBA'da neler var?
MEB'in eğitim bilişim ağı EBA'da farklı içeriklerle hazırlanmış 150 binin üzerinden dijital eğitim içeriği bulunuyor. Bakanlık, EBA portal üzerinden merkezi ortak sınavlara girecek 8’inci sınıf öğrencileri için 6 dersten hazırladığı ders videolarını bir süre önce yayınlamaya başlamıştı.
Portala, cep telefonlarından, tabletlerden ya da tüm bilgisayarlardan ulaşılabiliyor. Her kademede öğrencinin videolu ders içeriklerine ulaşabildiği EBA portalının 2 milyonun üzerinde kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.