3. Sınıf Anka Fen Bilimleri Sayfa 60-62 Cevapları

3. Sınıf Anka Fen Bilimleri Sayfa 60-62 Cevapları

3. Sınıf Anka Kuşu Yayınevi Fen Bilimleri 3. Ünite Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Sayfa 60, 61, 62 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

3. Ünite Öğrendiklerimizi Değerlendirelim

A. Aşağıdaki bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazalım.

(D) 1. Duraktaki yolcuyu almak için otobüs şoförü yavaşlama hareketi yapar.
(Y) 2. Hareket eden oyuncak bir arabayı durdurmak için hareket yönünde iteriz.
(Y) 3. Her hareketi elimizle durdururuz.
(D) 4. Pencereyi açarken çekme kuvveti uygularız.
(D) 5. Varlıkları hareket ettiren etkiye kuvvet denir.

B. Aşağıdaki ifadelerde boş bırakılan yerlere, verilen sözcüklerden uygun olanları yazalım.

yön değiştirme – yavaşlama – çekme – hareket – dönme – itme- hızlanma

1. Bir varlığın başka bir varlığa göre yer değiştirmesine hareket denir.
2. Kendine doğru gelen tenis topuna vuran sporcu, topa yön değiştirme hareketi yaptırır.
3. Tekerlek, dönme hareketi yapar.
4. Aşağıdan yukarı doğru atılan top, yavaşlama hareketi yapar.
5. Varlıkları hareket ettirmek ya da durdurmak için uyguladığımız kuvvetleri İtme ve ekme olarak niteleriz.

C. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

1. Salıncağa binen Bahar aşağıdaki hareketlerden hangisini yapar?

A. Yavaşlama B. Dönme C. Sallanma
Cevap: C

2. Topaç çeviren bir çocuk, topaca aşağıdaki hareketlerden hangisini yaptırmıştır?

A. Dönme B. Hızlanma C. Yavaşlama
Cevap: A

3. Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketidir?

A. Balkondan düşen çamaşırın hareketi
B. Yukarıya doğru fırlatılan taşın hareketi
C. Ağaçtan yere düşen elmanın hareketi
Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi hızlanma hareketidir?

A. Duraktan kalkan otobüsün hareketi
B. Kırmızı ışığı gören aracın hareketi
C. İnişe geçen uçağın hareketi
Cevap: A

5. Hangisi, kuvvetin neden olduğu bir etki değildir?
A. Durma B. Erime C. Şekil değiştirme
Cevap: B

6. Aşağıda verilen taşıtlardan hangisi en hızlıdır?

A. Tren B. Uçak C. Otomobil
Cevap: B

7. Aşağıda verilen durumlardan hangisi doğru bir davranış değildir?

A. Salıncakta sallanmak
B. Pencereyi kapatmak
C. Hareket eden vantilatörü elle durdurmak
Cevap: A

8. Aşağıda verilen görsellerden hangisinde itme kuvveti vardır?
Cevap
: A

9. Trafikte kırmızı ışıkta duran bir sürücü, yeşil ışık yandığında arabasıyla aşağıdaki hareketlerden hangisini gerçekleştirir?

A. Yavaşlama B. Hızlanma C. Sallanma
Cevap: B

10. Aşağıda, kuvvetle ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

A. Kuvvet, cismin hareket etmesini sağlayabilir.
B. Kuvvet uygulanan cismin şekli değişebilir.
C. Hareket eden pervaneye dokunulabilir.
Cevap: C

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
1
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.