3. Tema Sonu Çalışması Cevapları - 3. Sınıf MEB Türkçe Sayfa 138-139

3. Tema Sonu Çalışması Cevapları - 3. Sınıf MEB Türkçe Sayfa 138-139
3. Sınıf MEB Türkçe 1. Kitap 2026-2027 sayfa 138-139 tema sonu çalışması cevapları. Doğal kaynaklar ve tasarruf soruları ile eş anlam, büyük harf ve noktalama etkinliklerinin çözümleri.

3. Tema Sonu Çalışması Cevapları ile 3. Sınıf MEB Türkçe 1. Kitap 138-139. sayfalardaki değerlendirme çalışmalarını inceleyebilirsiniz. Doğayı koruma ve tasarruf konusundaki soruların yanı sıra sözcüklerin eş anlamları, doğru yazılışları ve noktalama işaretleri ele alınmaktadır.

3. Sınıf MEB Türkçe 1. Kitap Sayfa 138 Cevapları

a) Doğayı Korumak ve Tasarruf

Metindeki açıklamalardan yararlanarak doğayı koruma ve kaynakları bilinçli kullanma sorularını cevaplayınız.

Soru: 1) Doğayı korumak için neler yapabiliriz? Kısa Cevap: Su ve elektrik tasarrufu yapabilir, geri dönüştürülebilir atıkları ayrı toplayabilir ve çevremizi temiz tutabiliriz. Doğal kaynakları bilinçli kullanmalıyız.
Soru: 2) Gereksiz enerji kullanımı ve bilinçsiz tüketim doğaya nasıl zararlar verebilir? Kısa Cevap: Doğal kaynakların daha hızlı azalmasına ve tükenmesine yol açabilir. Bu durum doğaya ve canlıların yaşamına zarar verebilir.
Soru: 3) Doğayı korumak için doğal kaynakları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Kısa Cevap: Kaynakları gerektiği kadar kullanmalı ve israftan kaçınmalıyız. Suyu ve elektriği gereksiz yere tüketmemeliyiz.
Soru: 4) Geri dönüşüm yaparak doğayı nasıl korumuş oluruz? Kısa Cevap: Atıkların yeniden değerlendirilmesini sağlayarak kaynakların korunmasına ve çevrenin daha az kirlenmesine katkıda bulunuruz.
Soru: 5) Doğal kaynakları dikkatli kullanmadığımızda ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz? Kısa Cevap: Kaynaklar azalabilir ve yaşam için gerekli ihtiyaçlara ulaşmak zorlaşabilir. İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler bu durumdan olumsuz etkilenebilir.

3. Sınıf MEB Türkçe 1. Kitap Sayfa 139 Cevapları

b) Eş Anlamlı Sözcükleri Kullanalım

Altı çizili sözcüklerin yerine eş anlamlılarını getiriniz. Cümlenin diğer sözcüklerini koruyunuz.

Soru: 1) Ayşe teyze misafirlerine çay ikram etti. Kısa Cevap: Ayşe teyze konuklarına çay ikram etti.
Sözcük eşleştirmesi: Misafir – Konuk.
Soru: 2) Doğaya saygı, vatana saygıdır. Kısa Cevap: Tabiata saygı, vatana saygıdır.
Sözcük eşleştirmesi: Doğa – Tabiat.
Soru: 3) Kardeşime çok güzel bir hediye aldım. Kısa Cevap: Kardeşime çok güzel bir armağan aldım.
Sözcük eşleştirmesi: Hediye – Armağan.

c) Cümlelerin Doğru Yazılışları

Soru: 1) sabah okuluma gittim. Kısa Cevap: Sabah okuluma gittim.
Yazım kuralı: Cümlenin başlangıcındaki harf büyük yazılır.
Soru: 2) bu kitabı yusuf serkan yazmış. Kısa Cevap: Bu kitabı Yusuf Serkan yazmış.
Yazım kuralı: Cümle başları ve kişi adları büyük harfle başlar.
Soru: 3) ben çamlıvadi ilkokulunda öğrenciyim. Kısa Cevap: Ben Çamlıvadi İlkokulunda öğrenciyim.
Yazım kuralı: Çamlıvadi İlkokulu bir kurum adıdır. Sözcüklerin ilk harfleri büyük yazılır; ek getirilirken kesme işareti kullanılmaz.

ç) Noktalama İşaretlerini Yerleştirelim

Soru: 1) Bugün Ankara( )dan dayım gelecek( ) Kısa Cevap: Bugün Ankara’dan dayım gelecek.
Kullanılan işaretler: Ankara ile ekin arasına kesme işareti, cümlenin sonuna nokta.
Soru: 2) Marketten ekmek( ) su ve süt aldım( ) Kısa Cevap: Marketten ekmek, su ve süt aldım.
Kullanılan işaretler: Ekmek sözcüğünden sonra virgül, cümlenin sonunda nokta.
Soru: 3) Yaşasın( ) kar yağıyor( ) Kısa Cevap: Yaşasın, kar yağıyor!
Kullanılan işaretler: Yaşasın sözcüğünden sonra virgül, sevinç bildiren cümlenin sonunda ünlem işareti.
KİTABIN TÜM CEVAPLARI
Diğer metin ve etkinlikleri 3. Sınıf MEB Türkçe Ders Kitabı Cevapları 1. ve 2. Kitap sayfasından inceleyebilirsiniz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.