30 Aralık 2012 TCDD, PUD ve PGY Sınavı Duyurusu

30 Aralık 2012 TCDD, PUD ve PGY Sınavı Duyurusu
Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü PUD ve PGY sınavı açtı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı

SINAVIN ADI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı

SINAV BAŞVURUSU

Adaylar başvurularını TCDD'ye yapacaklardır. SINAV YERİ ANKARA SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

■ Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 30 Aralık 2012, Pazar günü, saat10.00'da yapılacaktır.

SINAV UYGULAMASI

■ Görevde Yükselme Sınavı 75 soruluk çoktan seçmeli(dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

■ Görevde Yükselme Sınavı 90 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

■ Unvan Değişikliği Sınavı 50 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

■ Unvan Değişikliği Sınavı 75 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

■ Adaylar, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava gireceklerdir.

■ Özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar ile yanlarında cep telefonu bulunan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

■ Adaylar, "Sınav Giriş Belgesi"ni, 21 Aralık 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alabilecektir.

■ Sınav soru ve cevap anahtarları 02 Ocak 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://www.tcdd.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

■ Adayların sınav sonuç bilgileri 18 Ocak 2013 tarihinde TCDD'ye teslim edilecek, aynı gün http://www.meb.gov.tr ve http://www.tcdd.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

■ Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

OZURLU ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında YEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurulu raporunun veya adayın özür durumunun resmî olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha hâlinde adayın TCDD'ye 30 Kasım 2012 tarihine kadar teslim etmesi gerekmektedir.

Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır. Sınavla ilgili yapılacak duyurularda bu husus belirtilecektir.

SINAV KONULARI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 75 sorunun % 40'ı (30 soru) Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından aşağıda belirtilen konulardan hazırlanacaktır.

A. T.C Anayasası (I. Genel Esaslar, II. Temel Hak ve Ödevler, III. Devletin Temel Organları),

B. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Ulusal Güvenlik

C. Devlet Teşkilatı İle İlgili Mevzuat

D. 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve İlgili Mevzuat,

E. Türkçe, Dilbilgisi ve Yazışmayla İlgili Kurallar

F. Halkla İlişkiler

G. Etik Davranış İlkeleri

Unvan Değişikliği sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 50 soru ise, TCDD tarafından hazırlanacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Grup NuGrup Adı

1Trafik Kontrolörü

2İstasyon Şefi

3Yol Sürveyanı

4Tesisler Sürveyanı

5Ambar Saymanı

Unvan Değişikliği

Grup NuGrup Adı

6Mühendis

Görevde Yükselme

Değerlendirme grup numaraları tabloda belirtildiği gibidir.

■ Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır ve başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

■ Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

■ Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik' in "14 üncü maddesinin ikinci paragrafında belirtildiği gibi " Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır." hükmü gereğince değerlendirilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar, MEB İletişim Merkezi "Alo 147" numaralı telefonundan yararl anabilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

■ Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.tcdd.gov.tr internet adreslerinde yayımlandıktan sonra en geç 3 (üç) iş günü içerisinde, sınav sonucuna ilişkin itirazlarını ise sonucun adaya duyurulmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde TCDD'ye yapacaklardır.

■ Adaylar, YEĞİTEK tarafından sorulacak sorulara itiraz başvurularını YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

■ Banka dekontu, TC kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe, faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

■ Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavında sorulacak "Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği" ile ilgili konulara ait görevde yükselme sınavındaki (%60'lık dilim) 45 (kırkbeş) soru ile unvan değişikliği sınavında sorulacak 50 (elli) sorunun tamamına ilişkin itirazları TCDD inceleyip sonuçlandıracaktır.

İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara TCDD tarafından bildirilecektir.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.