30 Aralık 2014 Salı Kar Tatili Olan İller ~ Güncel

30 Aralık 2014 Salı Kar Tatili Olan İller ~ Güncel
Yurdun batı bölgelerinde başlayan yağışların, bu gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor

İŞTE METEOROLOJİ'DEN YAPILAN AÇIKLAMA;

Yurdumuzun batı bölgelerinde başlayan yağışların, bu gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının 30.12.2014 Salı Günü, Marmara, Batı Karadeniz, Kuzey Ege, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ilçelerinde, 31.12.2014 Çarşamba Günü ise; karla karışık yağmur ve kar yağışlarının Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Kuzey ve İç Ege ile Eskişehir ve Isparta çevrelerinde görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da bugün (29.12.2014) kuvvetli Lodos ile yağmur şeklinde devam eden yağışın, öğleden sonra Lodos'un Karayele dönmesiyle, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağı ve yağışın yarın (30.12.2014) sabah ilk saatlerinden itibaren kuvvetli (70-90 km/saat) Poyraz'la birlikte karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı ve gün boyu etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. İstanbul'da kar yağışının, Çarşamba günü (31.12.2014) öğle saatlerinden itibaren tekrar karla karışık yağmur şekline dönüşmesi bekleniyor.

Yarın (30.12.2014 Salı Günü); görülecek kar yağışlarının kuvvetli Poyraz fırtınası ile birlikte Marmara'nın güney ve doğusu (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli ve Sakarya), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç kesimleri ) ile Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışı ve Poyraz fırtınasının neden olabileceği, tipi şeklinde kar yağışı, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar, buzlanma ve don olayı, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

---------------------------------------------------------------------------------

Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği illerin başında Balıkesir Dursunbey, Ankara Çubuk, Kütahya, Yozgat ve Elazığ geliyor. Antalya'da da şiddetli fırtına nedeniyle okullar tatil edildi. Bolu'daki yoğun kar yağışı nedeniyle engelli ve hamile memurlara 2 gün idari izin verildi.

Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler ile yetkililerin yaptığı son açıklamalar şöyle:

BALIKESİR: Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Gece saatlerinde başlayan ve aralıksız devan eden kar yağışı nedeniyle Dursunbey'de 66 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede taşımalı sistemle eğitim gören yaklaşık 600 öğrenci, yolların kapanması nedeniyle sabah saatlerinde okullarına gidemedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de taşımalı sistemle eğitim verilen 6 lise ve 16 ilköğretim okulu öğrencilerine bugünün tatil edildiğini duyurdu. Kar tatilinin hava şartlarına göre uzatılabileceği, bununla ilgili duyurunun ise daha sonra yapılacağı bildirildi

ANKARA: Ankara'nın Çubuk ilçesinde, aşırı kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Bugün kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim veren okullarda öğleden sonra yarım gün ara verildi.

ANTALYA: Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki ilköğretim okulu ve liselerde eğitime ara verildi. Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan okullarda eğitime, bugün ara verildiği bildirildi.

KÜTAHYA: İlde dün gece başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 130 köy yolu ulaşıma kapandı. İl genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, ulaşımda da aksamalara yol açıyor. Okullar tatil edildi

YOZGAT: İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verileceği bildirildi.

ELAZIĞ: Elazığ kent merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.
 
BOLU'DA MEMURA KAR TATİLİ
Bolu'da kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamile personele 2 gün idari izin verildi, engellilere yönelik 3 eğitim kurumu pazartesi gününe kadar tatil edildi
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, soğuk ve olumsuz hava şartları nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin bugün ve yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. Açıklamada, kentteki engellilere yönelik 3 özel eğitim okulunda ise pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiği kaydedildi.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI
Tunceli'de kar yağışı nedeniyle 67 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden edinilen bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı sonrasında merkezde 6, Hozat'ta 13, Mazgirt'te 11, Nazımiye'de 7, Ovacık'ta 23, Pülümür'de 5 ve Çemişgezek'te 2 olmak üzere 67 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine bağlı 7 karla mücadele ekibi, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BURSA:Bursa’nın Büyükorhan İlçesi’ndeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi.

İlçeye bağlı 30 köy yolu da ulaşıma kapandı.

Keles Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı sebebiyle kaymakamlığımızca ilçe merkezi ve köylerdeki bütün okullarda 30.12.2014 tarihinde eğitime bir gün ara verilmiştir” denildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
14 Yorum