30 Aralık Pazartesi kar tatili olan il ve ilçeler

30 Aralık Pazartesi kar tatili olan il ve ilçeler
Veliler ve öğrenciler kar tatili hakkında araştırma yapmaya başladı. İşte 30 Aralık kar tatili var mı? Yarın okullar tatil mi? Vali açıkladı mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

30 Aralık kar tatili var mı? 

Özellikle doğu illerimizde şiddetini arttıran kar yağışının etkisi her geçen dakika arttığı gözleniyor. Kar yağışının etkili olduğu illerde Milli Eğitim Müdürü ve Valilik Twitter hesapları akına uğruyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara kar yağışıyla ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Veliler ve öğrenciler kar tatili hakkında araştırma yapmaya başladı. İşte 30 Aralık kar tatili var mı? Yarın okullar tatil mi? Vali açıkladı mı? Merak edilen detaylar haberimizde...

30 ARALIK’TA OKULLAR TATİL Mİ?

30 Aralık’ta okulların tatil olup olmadığı ile ilgili henüz bir açıklama bulunmuyor. Haberimiz içerisinden güncel açıklamaları takip edebilirsiniz.

HAVA DURUMU UYARILARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın doğusu,Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinden sonra Konya ve Karaman'ın güneyinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI:

İç Anadolu’nun güneyi ile Akdeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde (1000 m. üzeri) kar şeklinde görülecek olan yağışların, zamanla etkisini artırarak Konya ve Karaman'ın güneyinde kuvvetli (10 ila 20 cm), yüksek kesimlerinde yoğun (20 ila 40 cm) olarak Pazartesi (30.12.2019) akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden başta Akdeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Alacabel ve Sertavul geçitleri ile karayollarında yaşanabilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum