31 Aralık 2014 Çarşamba Kar Tatili Olan İller ~ Güncel

31 Aralık 2014 Çarşamba Kar Tatili Olan İller ~ Güncel
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Bütün bölgelerimizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Yozgat, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Bingöl, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevreleri ile Artvin'in kıyı kesiminin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin kuzey ve kıyı kesimleri, Batı Karadeniz, Denizli, Uşak, Eskişehir, Samsun, Amasya, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Antalya'nın doğusunda kuvvetli olması beklenen yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Amasya, Samsun, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçeler ile yetkililerin yaptığı son açıklamalar şöyle:

ELAZIĞ: Elazığ kent merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.
 
BOLU'DA MEMURA KAR TATİLİ
Bolu'da kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamile personele 2 gün idari izin verildi, engellilere yönelik 3 eğitim kurumu pazartesi gününe kadar tatil edildi
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, soğuk ve olumsuz hava şartları nedeniyle kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin bugün ve yarın idari izinli sayılacağı belirtildi. Açıklamada, kentteki engellilere yönelik 3 özel eğitim okulunda ise pazartesi gününe kadar eğitime ara verildiği kaydedildi.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI
Tunceli'de kar yağışı nedeniyle 67 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğinden edinilen bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı sonrasında merkezde 6, Hozat'ta 13, Mazgirt'te 11, Nazımiye'de 7, Ovacık'ta 23, Pülümür'de 5 ve Çemişgezek'te 2 olmak üzere 67 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresine bağlı 7 karla mücadele ekibi, köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ESKİŞEHİR:Yoğun kar yağışı nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulunun almış aldığı karar doğrultusunda 31 Aralık 2014 Çarşamba günü İl genelinde eğitim-öğretime ara verilmiştir.

Eğitim-öğretime 2 Ocak 2015 Cuma günü devam edilecektir.

BOLU: Bolu'da kar yağışı dolayısıyla, il genelinde eğitime pazartesi gününe kadar ara verildi.

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında il merkezi ve bilhassa yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı olduğu ve yağışın hafta sonuna kadar devam edeceğinin değerlendirildiği vurgulandı.

KASTAMONU: Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın için okullar tatil edildi. Perşembeden sonra cuma gününün de yılbaşı nedeniyle resmi tatil ilan edilmesiyle kentte eğitim 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

DÜZCE: Düzce'de il genelinde kar nedeniyle okullar yarın tatil ilan edildi.

BİLECİK

Bilecik'te yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti dolayısıyla 31 Aralık'ta Bilecik genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime ara verildiği kaydedildi.

BURSA: Bursa'da da Büyükorhan, Harmancık, Keles ilçelerinde okullar iki gün tatil edildi. Bolu'da da yoğun yağış nedeniyle okullar yarın tatil. Yarın tatil olan illerde, eğitim perşembe ve cuma günlerinin yılbaşı tatili olması nedeniyle pazartesi günü başlayacak.

SAKARYA: Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında bu akşam yapılan toplantıda, meteorolojik beklentiler de dikkate alınarak ilk ve orta dereceli okulların il genelinde yarın (Çarşamba) tatil etilmesi kararlaştırıldı. Araya yılbaşı ve Cuma günkü idari tatil de eklenince, Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okul öğrencileri 5 gün tatil yapacaklar.

ÇANAKKALE: Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Kaymakamlarımızdan gelen şifa-i bilgilerden, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre kuvvetli kar yağışı ve fırtına beklentisi belirtildiğinden dolayı, İli merkezi ve İlçelerinde bulunan ilkokul ve orta okullarımızın çoğunluğunun taşımalı kapsamımda olmaları nedeniyle, olumsuz bir durum yaşanmaması için okullar bugün öğleden sonra ve yarın tam gün tatil edilmiştir" denildi.

MANİSA Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yoğun kar yağışı sebebiyle Demirci, Gördes ve Kırkağaç ilçelerinde okulların bir gün tatil edildiğini söyledi. Bektaş, okulların tatil edildiği Demirci, Gördes ve Kırkağaç dışındaki diğer ilçelerde taşımalı sistemle okula getirilen öğrencilerin yarın okullara getirilmeyeceğini, bu öğrencilerin izinli sayılacağını ifade etti.

EDİRNE Edirne'nin bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Alınan bilgiye göre, Keşan, İpsala ve Enez ilçelerinde aralıklarla devam eden kar yağışı ve yollardaki buzlanma sebebiyle 31 Aralık'ta ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum