31 Aralık Pazartesi okullar tatil mi

31 Aralık Pazartesi okullar tatil mi
Milyonlarca öğrenci yılbaşı tatil planını şimdiden yapmaya başladı. Bu yıl 01 Ocak salı gününe denk gelmesi sebebiyle 31 Aralık pazartesi günü okullar tatil olacak mı sorusu sorulmaya başladı. Peki MEB konuyla ilgili açıklama yaptı mı? İşte öne çıkanlar..

MEB henüz bir açıklama yapamamasıyla birlikte 31 Aralık pazartesi için henüz tatil açıklaması gelmedi. Yani yılbaşı tatilinin 4 gün olup olmayacağına ilişkin net bir karar yok. Fakat iddialara göre 31 Aralık pazartesi günü okul olmayacağı dile getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı 2018 - 2019 çalışma takvimine göre şimdilik okulların açık olacağı gözüküyor. Son dakika gelişmesi yaşanması halinde haberimizden takip edebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi her yıl 1 Ocak yıl başı günü ülkemizde tüm kurumlarda resmi tatil.Bu yıl yılbaşı tatili salı gününe denk geliyor. Bu nedenle kamuoyunda Salı günü ile hafta sonu tatilinin birleştirilmesi beklentisi olduğu için 31 Aralık 2018 pazartesi tatil olup olmadığı şimdiden merak edilmeye başlandı. Bizde bu haberimizde, konuyu takip ederek gelişmeleri sizlere ulaştırmaya çalışacağız.

Birkaç yıl önce yılbaşı tatili hafta sonuna denk gelmişti.2018 yılında yılbaşı tatili pazartesine denk geldiği için memurlar ve öğrenciler cumartesi-pazar dahil üç gün tatil yapmışlardı.

2019 yılında yani bu yıl yılbaşı tatili salı gününe denk geliyor. Bu nedenle hafta sonu tatili ile yılbaşı tatilinin birleşme ihtimali ortaya çıktı. Daha doğrusu memurlar ve okullarda öğrenciler tatil olabilir beklenti içine girdiler.Ve şimdiden google’de “bu yıl pazartesi tatil mi?”, “31 Aralık tatil mi?“, “yılbaşında 4 gün tatil olacak mı?” gibi soruların tatile bir ay kala cevapları aranmaya başladı.

Şimdilik net bir şey söylemek mümkün değil. Muhtemelen önümüzdeki hafta hükümet 31 Aralık 2018 pazartesi tatil olur mu olmaz mı açıklayacaktır.Daha önceki yıllarda benzer tatiller olduğu için bu yıl böyle bir tatil olma ihtimali var.Ama yine de belli olmaz.Turizm sektörü tatil olması için bastırırsa okulların beklediği güzel haber gelebilir:)

Eğer hükümet 31 aralık 2018 pazartesi tatil diye açıklarsa bu yıl memurlar ve okullarda öğrenciler 4 gün yılbaşı tatili yapacaklar.

2019 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

01 Ocak 2019 Salı Yılbaşı
23 Nisan 2019 Salı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
01 Mayıs 2019 Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü
19 Mayıs 2019 Pazar Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
15 Temmuz 2019 Pazartesi Demokrasi ve Direnme Hakkı Günü
30 Ağustos 2019 Cuma Zafer Bayramı
28 Ekim 2019 Pazartesi Cumhuriyet Bayramı Arefesi
29 Ekim 2019 Salı Cumhuriyet Bayramı

PAZARTESİ GÜNÜ TATİL Mİ? (31 ARALIK RESMİ TATİL Mİ?)

31 Aralık Pazartesi gününün resmi tatil olup olmadığı merak konusu olmaya devam ediyor.

Ulusal Bayram ve Genel Tatilleri Kanununda yer alan bilgilere göre 1 Ocak günü resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Yılbaşı tatilinin bir önceki gün olarak bilinen 31 Aralık tarihi ise bu kanuna göre yarım gün ya da resmi tatil olarak nitelendirilmemiştir.

Fakat bu yıl 29-30 Aralık tarihinin hafta sonu tatili ve 1 Ocak tarihinin salı gününe geliyor olması dolayısıyla çalışanlar, 31 Aralık Pazartesi günü için yıllık izinlerini kullanarak 4 günlük köprü izin şansını kullanabilecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum