32 ilde kar tatili | 5 Ocak Salı kar tatili olan il ve ilçeler son dakika güncel

32 ilde kar tatili | 5 Ocak Salı kar tatili olan il ve ilçeler son dakika güncel
31 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil Yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok il ve ilçe de okullar tatil edildi.

HATAY - Hatay'da kar yağışı sebebiyle 8 ilçede okullar tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Hatay genelinde başlayan yoğun kar yağışı ile Salı günü Antakya, Defne, Altınözü, Yayladağı, Samandağ, Belen, Arsuz, Hassa ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

KASTAMONU - Kastamonu'da kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi nedeniyle kent merkezi ve 5 ilçede bir gün, 6 ilçede ise 2 gün eğitime ara verildi.

Kastamonu kent merkezi ile Abana, Ağlı, Cide, İnebolu ve Tosya ilçelerinde bugün Daday, Doğanyurt, Bozkurt, Şenpazar, Çatalzeytin ve Doğanyurt ilçelerinde ise bugün ve yarın ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

YOZGAT - Yozgat merkez ve bazı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 5 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildi.

Yozgat'ta gün boyu etkili olan kar yağışı sebebiyle Yozgat merkez ilçe, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Saraykent, Sorgun, Yenifakılı ilçeleri ve bağlı köylerinde 5 Ocak Salı günü için bir gün süreyle okullar tatil edildi.

KARAMAN - Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okullar 1 günlüğüne tatil edildi.

Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçe merkezinde kar kalınlığının 25 santimetreyi geçmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezi ve köylerde yarın eğitime 1 günlüğüne ara verildiğini açıkladı.

AĞRI - Ağrı Valiliği, ilde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Patnos ve Eleşkirt ilçeleri hariç, il merkezi ve diğer ilçelerde bütün okulların 5 Ocak 2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edildiğini açıkladı.

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Patnos ve Eleşkirt ilçelerimiz hariç, il merkezi ve diğer ilçelerimizde bütün okullar 05 Ocak 2016 Salı günü bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

Açıklamada, "İlimizde hafta boyunca (04-09 Ocak 2016) beklenen aralıklı hafif kar yağışlarının, mevcut kar örtüsü üzerinde oluşturulabileceği yeni kar tabakası ve hava sıcaklığındaki nisbi artış ile beraber beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle, yüksek ve dik kesimlerde oluşan çığ riskine ve bina çatılarında oluşan buz sarkıtlarının oluşturduğu riske karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, diğer ilçelerde de meteorolojik verilere göre kaymakamlıklar tarafından karar alınacağı kaydedildi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de kararı sosyal paylaşım sitesi üzerinden takipçilerine duyurdu.

Vali Küçük, paylaşımında "Çocuklar karar aldık. Yarın merkez ilçelerimiz Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü'de kar sebebiyle eğitime bir günlük ara veriyoruz" ifadelerine yer verdi.

Siverek ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği öğrenildi.

Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitede yarın eğitime ara verildiğini duyurdu.

Üniversite tarafından 22 bin öğrencinin telefonlarına konuyla ilgili mesaj gönderildi.

ŞIRNAK  - Şırnak Valiliği, etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ile bağlı belde ve köylerde eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Şırnak merkez ve merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında 05.01.2016 tarihinde (Salı günü) eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de Salı günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

ADIYAMAN - Adıyaman Valiliği, Adıyaman merkez ve tüm ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

Adıyaman Valiliği, İl Hıfzısıhha Kurulunun, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulları bir gün (Salı) tatil ettiğini açıkladı. Okulların tüm il genelinde tatil edildiği açıklandı. Kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle okulların tatil edilmesi kararına en çok öğrenciler sevindi.

MALATYA - Malatya il genelinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilirken, engelli ve hamile kamu personelinin idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinin yanı sıra diğer tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde yarın eğitime ara verildiği belirtilerek, "Engelli kamu personeliyle hamile personel de bu tarihte bir gün idari izinlidir" ifadesi kullanıldı.

KIRŞEHİR

Kırşehir'de etkisini sürdüren kar yağışı dolayısıyla kent merkezi, Kaman ve Akpınar ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, meteoroloji yetkililerinden aldıkları bilgilere göre kar yağışının devam edeceğinin anlaşıldığını, bu nedenle Kırşehir merkez, Kaman ve Akpınar ilçelerinde eğitime ara verildiğini aktardı.

Vali Necati Şentürk, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin hayatlarını riske atmamak düşüncesiyle ve meteorolojiden aldığımız hava tahmin raporları sonucu bugün ve yarın il merkezinde ve köylerimizdeki okulları valiliğimiz kararıyla tatil etmiş durumdayız. İlçelerimizde bu kararı verme yetkisi kaymakamlıklardadır. Kaman ve Akpınar'da da yarın eğitim ve öğretime ara verildi. Diğer ilçelerimizde yapılacak değerlendirmeye göre karar verilecek."

ZONGULDAK

Zonguldak Valiliğinden, kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve iki ilçede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ulaşımın güçlükle sağlandığı merkez ilçe ve merkeze bağlı beldelerin yanı sıra köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde okulların yarın tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli veya hamile kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

SİVAS

Sivas'ın Divriği, Gemerek, Yıldızeli, Altınyayla ve Şarkışla ilçelerinde 1, Hafik ve Zara ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereğince Divriği, Şarkışla, Altınyayla ve Gemerek ilçelerinde yarın, Hafik ve Zara ilçesinde ise yarın ve çarşamba günü okullar tatil edildi.

Aynı günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan gaziler ile engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

RİZE - Rize'de kar nedeniyle 5 ilçede bütün okullarda, 2 ilçede de taşımalı eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar sebebiyle, yarın, Derepazarı, İyidere ,Kalkandere, Çamlıhemşin ve Hemşin ilçelerinde yarın eğitime ara verildiği anlatıldı.

Aynı tarihte Güneysu ve İkizdere ilçelerinde ise taşımalı eğitime ara verildiği belirtilen açıklamada, kent merkezi ile diğer ilçelerde eğitim ve öğretime devam edileceği kaydedildi.

KAHRAMANMARAŞ  - Tüm yurdunu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından alınan kararın ardından, Kahramanmaraş merkez ve kuzey ilçelerinde okulların 5 Ocak 2016 Salı günü tatil edilmesine karar verildi.

Böylece; Dulkadiroğlu, Onikişubat, Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü'nde eğitime kar nedeniyle 1 gün süreyle ara verildi.

ELAZIĞ  - Elazığ kent merkezi ve tüm ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, kar yağışı nedeniyle bilgilendirme yaparken, okulların da yarın için tatil edildiğini açıkladı.

Kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar devam edeceği, gece boyunca soğuk nedeniyle yaygın bir buzlanma gerçekleşeceği şeklinde Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden bilgi aldığını ifade eden Vali Zorluoğlu, "Yaptığımız toplantı neticesinde ilimiz genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü il merkezi ve ilçelerimizdeki tüm ilk ve ortaöğretim okullarımızın 1 gün süreyle eğitimine ara verilmesine karar verilmiştir. Daha sonra Çarşamba günkü durum ise yarın öğleden sonraki alacağımız yeni verilere göre yeniden değerlendirilecek ve Çarşamba günü okullarla ilgili eğitimin devam edip etmeyeceği hususuna yarın karar vereceğiz" dedi.

KİLİS  -Kiliste kar ve dondurucu soğuklar nedeniyle okulların bir gün süre ile tatil edildiği bildirildi. Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün izinli sayılacağı bildirildi.

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklama ile Kilis'teki ilk ve orta dereceli okulların bir gün süre ile tatil edildiği duyuruldu. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle okulların tatil edildiği belirtilen açıklamada, "İlimizde görülen kar yağışı ve buzlanma sebebiyle, öğrencilerimizin soğuk hava şartlarından olumsuz etkilenmelerini ve eğitim-öğretim faaliyetlerinde yaşanabilecek muhtemel aksamaları önlemek amacıyla ilk ve orta dereceli okullar, 05/01/2016 Salı günü, bir gün süre ile tatil edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, olumsuz hava şartları sebebiyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de, aynı gün bir gün süre ile idari izinli sayılacağı duyuruldu.

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de bugün sabah saatlerinde başlayan etkili kar yağışının ardından 5 Ocak Salı günü il genelindeki tüm okullara tatil verilirken, hamile ve engelli personel de idari izinli sayılacak.

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olumsuz hava şartlarına bağlı olarak aşı buzlanma ve beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde 5 Ocak 2016 Salı günü 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Vali Yavuz, ayrıca öğrencilerle birlikte kamuda görevli hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

HAKKARİ  - Hakkari'de kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği açıklandı.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle Hakkari merkez ve merkeze bağlı tüm köylerde okulların 05.01.2016 Salı günü tatil edildiği açıklandı.

KAYSERİ

Kayseri'de ise Pınarbaşı, İncesu ve Sarıoğlan ilçelerinde kaymakamlık kararıyla okullar yarın tatil edildi.

MERSİN - Mersin'in Mut ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 okul yarın için tatil edildi.

Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamayan ilçeye bağlı Dağpazarı, Yalnızcabağ, Diştaş, Işıklar ve Göksu Mahallesi'nde bulunan okulların yoğun kar yağışı nedeniyle yarın 1 günlüğüne tatil edildiğini bildirdi.

ÇANKIRI - Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Edinilen bilgilere göre, ilçede son günlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve köylerde bugün ve yarın (5 Ocak) eğitime 2 gün ara verilirken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı öğrenildi.

SAMSUN - Samsun'da olumsuz hava şartları nedeniyle Alaçam ve Yakakent ilçelerinin tamamında, Tekkeköy ilçesinde ise taşıma merkezli okullarda 5 Ocak Salı günü eğitime bir gün ara verildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Alaçam, Yakakent'in tamamında, Tekkeköy'de ise taşıma merkezli olan Büyüklü Anadolu Lisesi, Büyüklü İlkokulu, Büyüklü Ortaokulu, Kahyalı İlkokulu, Kahyalı Ortaokulu, Hamzalı Gölceğiz Cumhuriyet İlkokulu, Hamzalı Gölceğiz Cumhuriyet Ortaokulu, Yağbasan İlkokulu, Yağbasan Ortaokulu, Şehit Uğur Birinci İlkokulu, Şehit Uğur Birinci Ortaokulu, Güzelyurt İlkokulu, Güzelyurt Ortaokulu, Yaylageriş İlkokulu, Yaylageriş Ortaokulu ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullar olan Gökçedere Kırancık İlkokulu, Akbaşlar İlkokulu, Sarıyurt İlkokulu, Kibarlar İlkokulu ve Yazılar İlkokulu'nda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi.

TRABZON - Trabzon'da yoğun kar yağışının ardından bazı ilçelerdeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün daha ara verildi.

Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava ve yol şartları nedeniyle 05.01.2016 Salı günü Araklı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Of, Sürmene ilçelerinde tüm okullar, Arsin ilçesinde Oğuz İlkokulu, Şht Haydar Arslan İlkokulu, Atayurt Alparslan Ortaokulu,Maçka ilçesinde Çatak, Başar ve Akarsu İlk-Ortaokulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullar,Yomra ilçesinde Çamlıyurt ilkokulu, Maden İlkokulu, Oymalıtepe İlk- Ortaokulu, Kaşüstü ilkokulu, Vilayetler Hizmet Birliği Özel Eğitim Okulu ve Özdil Mahallesindeki okullarda eğitim- öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir" denildi.

Giresun'da, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde bir gün, Şebinkarahisar ilçesinde ise iki gün eğitime ara verildi.


Tunceli'de, merkez ve bağlı köylerde ilkokul, ortaokul ve liselere taşımalı gelen öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için eğitime bir gün eğitime ara verildi.


Diyarbakır, ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması ve buzlanma riski nedeniyle merkez Ergani Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilçe sınırları içindeki eğitim kurumlarında yarın eğitim ve öğretime ara verileceği duyuruldu.

Gaziantep'te etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki okullarda yarın eğitime ara verildi.

Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

ORDU'nun Akkuş İlçesi'nde devam eden kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkilerken, ekipler yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçedeki okulların yarın için tatil edildiği açıklandı.

Batman Valiliği, bugün okulların tatil edildiği kentte, yarın da eğitim ve öğretime ara verildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de izinli olacağı duyuruldu.

Van'ın Çatak, Bitlis'in Hizan ve Güroymak ilçelerinde kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

NEVŞEHİR'de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.