4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 48 Cevapları

4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 48 Cevapları
4. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 48 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yaşamdan Bir Örnek

Eren ve annesi markete gitmişlerdi. Süt reyonuna geldiklerinde Eren bir şişe süt alıp sepete koydu. Annesi sütü sepetten alıp üzerindeki tarihlere baktı ve onu almaktan vazgeçti. Oradaki görevliyle konuşarak sütü ona verdi. Daha sonra reyondaki başka bir sütü aldı ve üzerindeki tarihi kontrol ederek sepete koydu. Eren, annesine diğer sütü bırakmasının ve şişenin üzerindeki tarihe bakmasının nedenini sordu.

Eren’in annesine sorduğu soruyu arkadaşlarımızla tartışarak yanıtlayalım.
Cevap
: Son kullanma tarihi (SKT): Mikrobiyolojik açıdan kolay bozulabilen ve bu nedenle insan sağlığı açısından kısa süre içerisinde tehlike oluşturması muhtemel olan gıdaların tüketilebileceği son tarihtir. Son tüketim tarihi geçmiş olan gıdalar güvenilir olmayan gıda olarak kabul edilir. Bu nedenle üretim tarihine ve son tüketim tarihine yiyecek alırken dikkat edilmelidir.

6
3
4
2
1
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.