4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 76 Cevapları

4. Sınıf Anka Kuşu Fen Bilimleri Sayfa 76 Cevapları
4. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 76 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Mıknatısın yeni kullanım alanları başka neler olabilir?
Cevap
: Mıknatıslar manyetik iğneler ve denizci pusulası oluşturmak için kullanılır. Kalıcı mıknatıslar jeneratörlerde, elektrikli hızlandırıcılarda ve elektrik motorlarında kullanılır. Elektromıknatıslar hoparlörlerde, elektrikli çanlarda ve elektrikli vinçlerde kullanılır.

Gelecekte mıknatıslar başka hangi alanlarda kullanılabilir?
Cevap
: Mıknatıslar otomotiv sektöründen uzay araştırmalarına, sanayiden maden çıkarmaya kadar bir çok alanda gelecekte daha fazla kullanılacaktır.

Mıknatısın yeni kullanım alanlarını çeşitli kaynaklardan araştıralım. Bu konu hak-kındaki fikirlerimizi aşağıdaki alana resim, şiir, model oluşturma gibi yöntemlerle ifade edelim.

Bu etkinliği yaparken kitabımızın 11-17. sayfaları arasında “Fen, Mühendislik ve Girişimcilik Uygulamaları” bölümünde yer alan yönergelerden yararlanabilirsiniz.

Mıknatıs Şiiri

Her şeyi çeker çok çekiciyim
Tahtalarla odunlarla işim olmaz
Bir arabayı bir uçağa yüklerim
Kumaşla, kağıtla işim olmaz

374
96
444
104
145
472
337
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.