4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Morpaofset Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları Morpaofset Yayınları
4. Sınıf Morpaofset Yayınları Trafik Güvenliği Sayfa 52 Hazırlanalım, Çalışma Zamanı ve Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Trafik kurallarına uymanın sosyal ve ekonomik açıdan ne tür etkileri vardır? Araştırınız.
Trafik kurallarına uyulmadığı zaman kazalar olur ve bu kazalar sonucu insanlar ölebilir, bedensel engelli olabilir ve bunun bir de psikolojik etkileri olur. Ayrıca kazalar olunca tedavi masrafları, araçların tamir ücretleri, mahkeme masrafları ülke ekonomisine zarar verir.

“Trafik kurallarına uyalım, sevdiklerimize kavuşalım.” sloganından yola çıkarak defterinize trafikte sorumlu, saygılı ve sabırlı olmanın gerekliliğini anlatan bir öykü yazınız.
İnsanlar gün içinde sürekli trafikte hareket halindedir. Hep bir yerlere yetişme çabası içindedirler. Fakat bu acelecilik kazaların olmasına neden olmaktadır. Kaza yaptıktan sonra keşke acele etmeseydim, bu kadar hızlı gitmeseydim demenin faydası olmuyor. Trafik kurallarına mutlaka uymamız ilk önce kendi can güvenliğimizi açısından önem taşımaktadır. Ailemize sevdiklerime kavuşmak için trafik kurallarına uyalım ve uymayanları da güzel bir dille uyaralım.

Trafik kurallarına uymanın toplum hayatına etkileri nelerdir?
Psikolojik etkileri, sağlık etkileri, ekonomik etkileri vardır. Trafik kuralları toplumu olumlu etkiler. Trafik kuralları olmasaydı herkes aracını kendine göre kullanır giderdi. Günde yüzlerce kaza yaşanabilirdi. Ölümler artardı. Ulaşım zorlaşırdı. Trafik kuralları olmasaydı zaten insanlar için ulaşım bir hayli zor olurdu. Ya gideceğimiz yere varabilirdik. Yada herhangi bir kaza geçirebilirdik.

3404
4405
3191
739
734
1039
2387
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum