4. Sınıf Trafik Güvenliği Sayfa 53-54 Cevapları Morpaofset Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Sayfa 53-54 Cevapları Morpaofset Yayınları
4. Sınıf Morpaofset Yayınları Trafik Güvenliği Sayfa 53, 54 Hazırlanalım, Çalışma Zamanı ve Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Sayfa 53 Cevapları

Trafik kurallarının etkin şekilde uygulanmasına yönelik önerileriniz nelerdir?

Cevap: Okullarda trafik güvenliği dersi lise son sınıfa kadar devam etmeli. Televizyonlarda kamu spotları daha fazla yapılmalı, trafik kurallarına uymayanlara karşı cezai işlemler daha ağır olmalı.

4. Sınıf Trafik Güvenliği Sayfa 54 Cevapları

1. Aşağıdaki resimlerde görülen olumsuzlukları ve bu olumsuzlukların yaşanmaması için alınması gereken önlemleri söyleyiniz.

Cevap: Alkollü araç kullanılmamalı, trafik işaret ışık ve levhalarına dikkat edilmeli, aşırı hız yapılmamalı.

2. Aşağıdaki fotoğrafları inceleyiniz. Siz de trafikle ilgili materyaller hazırlayarak sınıfınızda trafik uygulama alanı oluşturup trafik kurallarını uygulayınız.

Cevap: Bu etkinlik okulda yapılacak.

1. Trafik kurallarının etkin bir şekilde uygulanmasının sağladığı faydalar nelerdir?

Cevap: İnsanların can ve mal güvenliği artar, ekonomik olarak daha az zararlar olur, toplum hayatı daha düzenli olur, insanlar daha huzurlu olur.

2. Genel Ağ’dan “Okul Koridorunda Trafiği Öğreniyorum” projesini inceleyiniz. Siz de okul yönetimi ve öğretmenlerinizden yardım alarak benzer bir proje tasarlayınız

Cevap: Bu etkinliği kendiniz yapmalısınız

540
651
258
231
131
131
2032
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum