4. Sınıf Fen Bİlimleri Sayfa 100-101 Cevapları Ata Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bİlimleri Sayfa 100-101 Cevapları Ata Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bİlimleri Sayfa 100, 101 Cevapları Ata Yayıncılık 2. Bölüm Değerlendirme Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

2. BÖLÜM DEĞERLENDİRME SORULARI

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayalım.

1.
8 kg = ▲g
6000 mL = ■ L
Yukarıdaki birim çevirmelerinde ▲ ve ■ ile gösterilen yerlere hangi sayılar yazılmalıdır?

A) 80 60 B) 800 6 C) 8000 6 D) 8000 6000
Cevap: C

2. İçinde 8 kg domates olan kasadan 1000 g domates alınırsa kasada kaç kg domates kalır?

A) 7900 B) 7000 C) 70 D) 7
Cevap: D

3. Bir satıcı, terazinin kefesindeki elmaları şekildeki birim kütlelerle dengelemiştir. Buna göre elmaların kütlesi kaç gramdır?

A) 15 B) 150 C) 1000 D) 1500
Cevap: D

4. Ayşe’nin okula götürdüğü su kabının darası 200 g’dır. Ayşe kabı tamamen su ile doldurduğunda kabın kütlesi 800 g olmuştur. Buna göre Ayşe’nin kaba doldurduğu suyun kütlesi kaç gramdır?

A) 1000 B) 800 C) 600 D) 6
Cevap: C

5. Görselleri verilen meyve ve sebzelerin toplam kütlesi kaç kilogramdır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
Cevap: B

6. Aşağıdaki maddeleri ölçmek için kullanılan birimlerden hangisi yanlış verilmiştir?

A) Kilogram B) Mililitre C) Litre D) Gram
Cevap: A

7. Sürahide bulunan suyun 1 litre olduğu bilinmektedir. Sürahideki suyun 300 mililitresi dereceli kaba boşaltılırsa sürahide kalan suyun hacmi kaç mililitre olur?

A) 1300 B) 700 C) 100 D) 70
Cevap: B

8. İçinde 200 mL su bulunan dereceli kaba taş atıldığında su seviyesi 270 mL’yi göstermektedir. Buna göre taşın hacmi kaç mL’dir?

A) 470 B) 250 C) 200 D) 70
Cevap: D

9. İçinde 700 mL su bulunan kaba 300 mL su ilave edilirse kaptaki suyun hacmi kaç litre olur?

A) 1 B) 10 C) 100 D) 1000
Cevap: A

10. Yandaki dereceli kaba 1 bilye atıldığında kaptaki suyun hacmi 600 mL olmuştur. Kaba aynı büyüklükte bir bilye daha atılırsa suyun hacmi kaç mL olur?

A) 1000 B) 700 C) 400 D) 300
Cevap: B

11. Aşağıdakilerden hangisi litre birimiyle ölçülür?
Cevap
: C

12. Aşağıda verilen birim çevirmelerinden hangisi doğrudur?

A) 25 kg = 25 000 g
B) 2500 g = 25 kg
C) 40 kg = 4000 g
D) 75 kg = 750 g
Cevap: A

13. Su dolu dereceli silindirde ilk değer okunur. Dereceli silindire cisim atılır. Bu değer de okunduktan sonra son değerden ilk değer çıkarılarak sonuç bulunur. Elif, aşağıdaki hesaplamalardan hangisi ile ilgili bilgi vermiştir?

A) Katıların kütlesinin hesaplanması
B) Sıvıların kütlesinin hesaplanması
C) Katıların hacminin hesaplanması
D) Sıvıların hacminin hesaplanması
Cevap: C

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
2
0
1
1
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.