4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 34 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Mehmetçiğe Derin Saygı Anıtı

Gelibolu Kanlısırt düzlüğünde yaralı Anzak askerini taşıyan Mehmetçik heykeli, 1995 yılında yapılmıştır. Çanakkale Savaşı sırasında Kanlısırt’ta birbirine yakın siperlerde yoğun ateş devam ederken Anzak subayı kendi siperinde yaralı düşmüştür. Ateş devam ettiği için Anzak askerleri yaralı subaya yardım edememiştir. Bu sırada Türk siperinden beyaz bir mendil sallanmış ve ateş kesilmiştir. Bir Türk askeri siperden çıkarak yaralı Anzak subayının yanına gitmiş, onu kucaklayarak Anzak siperlerine bırakmış ve Türk siperine dönmüştür. Sipere döndükten sonra ateş devam etmiştir.

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.

1. Türk askeri, Anzak subayına neden yardım etmiştir?
Türk askeri, insanlık değerlerine ve insan hayatına duyduğu saygıdan dolayı Anzak subayına yardım etmiştir. Yaralı bir insana yardım etmek insanlık görevidir ve Türk askeri bu görevi yerine getirmiştir.

2. Türk askeri, Anzak subayının hangi hak ve özgürlüğüne saygı duymuştur?
Türk askeri, Anzak subayının yaşama hakkına saygı duymuştur. Her insanın yaşama hakkı vardır ve bu hak savaş zamanı dahil her durumda korunmalıdır.

3. Savaş esnasında dahi insan haklarını gözetiyor olmak, insan haklarına saygının bir göstergesi olarak nitelenebilir mi? Neden?
Evet, savaş esnasında dahi insan haklarını gözetmek, insan haklarına saygının bir göstergesi olarak nitelendirilebilir. İnsan hakları evrensel ve herkes için geçerli olan haklardır. Savaş sırasında bile bu haklara saygı göstermek, insani değerlere ve etik kurallara uygun davranışları temsil eder. Bu olayda olduğu gibi, savaş koşullarında bile insan hayatına saygı göstermek insanlığın en değerli yanlarından biridir.

1
0
1
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.