4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 48-49 Cevapları Hecce Yayıncılık

4. Sınıf İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 48-49 Cevapları Hecce Yayıncılık
4. Sınıf Hecce Yayıncılık İnsan Hakları Ders Kitabı Sayfa 48, 49 Hazırlanalım Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. Sınıf İnsan Hakları Sayfa 48-49 Cevapları Hecce Yayıncılık

3. Ünite Adalet Ve Eşitlik: Kanunlarla Eşitlik Cevapları

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları Hecce Yayınları

“… Bir rüyam var. Gün gelecek, çocuklar derilerinin rengine göre değil, karakterlerine göre değerlendirildikleri bir ülkede yaşayacaklar.”

Martin Luther King (Martin Luter King)’in bu sözünden ne anlıyorsunuz? Düşüncelerinizi söyleyiniz.

Cevap: Bu sözünden insanların rengi, dili ve dini ne olursa olsun eşit olmaları gerektiği, bütün çocukların eşit olması ve aynı haklardan faydalanması gerektiğini anladım.

4. Sınıf İnsan Hakları, Yurttaşlık Ve Demokrasi Ders Kitabı Sayfa 49 Cevapları Hecce Yayınları

Aşağıdaki soruların yanıtlarını metinden hareketle defterinize yazınız.

1. Çocuğun babası gencin hatasını affetme ya da görmezden gelme konusunda yetkili olabilir mi?
Cevap
: Hayır yetkili olamaz. Çünkü yasalar böyle durumlarda şahit olanları da dinleyerek karar verirler.

2. Başkalarına karşı işlenen suçları görmezden gelmek ya da hak kaybına uğrayan kişi adına onu affetmek uygun bir davranış mıdır?
Cevap: Hayır uygun bir davranış olmaz. Çünkü görmezden gelmek hak kaybına uğrayan kişinin mağdur olmasına neden olmaktır.

3. Yasalar önünde genç yaşlı, kadın erkek demeden herkesin eşit olması neden önemlidir?
Cevap
: Adaletin sağlanması için herkesin yasalar önünde eşit olması gerekir. Farklı insanlara farklı uygulamazlar toplumda huzursuzluğa ve güven kaybına neden olur.

Bu etkinlik ile dünyadaki eşitsizliğin son bulması için düşünce üreteceğiz. “Dünyadaki her insanın eşit olması için neler yapılmalıdır?” konulu bir kompozisyonu defterinize yazınız. Yazdığınız kompozisyonu arkadaşlarınızla paylaşınız.

Dünyadaki eşitsizliğin son bulması için ilk adım, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olmalıdır. Herkesin kaliteli bir eğitim alabilmesi, temel bir hak olarak kabul edilmelidir. İkinci olarak, iş dünyasında ve toplumda ayrımcılıkla mücadele edilmeli, cinsiyet, ırk veya diğer ayrımcılık unsurları ortadan kaldırılmalıdır. Sağlık hizmetleri ve temel yaşam kaynaklarına eşit erişim sağlanmalıdır. Son olarak, küresel düzeyde dayanışma ve iş birliği ile kaynaklar paylaşılmalı, zengin ülkeler diğerlerine destek olmalıdır. Eşitsizlikle mücadele, bireylerden devletlere kadar her seviyede ortak bir çaba gerektirir.

Eşitlik ve adaletle ilgili bir haber, hikâye veya görsel vb. bularak bir sonraki derse getiriniz. Getirdiğiniz materyalleri ders bitiminde inceleyiniz.

Bir zamanlar Bilge Sultanlığı'nda adil bir hükümdar yaşarmış. Ülkesinde eşitsizlik baş gösterdiğinde, Sultan bir adalet heykeli dikerek insanları bir araya getirdi. Heykelin etrafında toplanan insanlar, sorunları konuşarak adaleti sağladılar. Herkes birbirine yardım etmeye başladı ve ülke huzur içinde yaşamaya devam etti. Bilge Sultan'ın adaletle ilgili öğüdü, heykelin her zaman hatırlattığı bir miras olarak kaldı.

//]]>

11
11
11
11
11
10
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.