4. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 204-205 Cevapları

4. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 204-205 Cevapları
4. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 5. Ünite Işık Kirliliği Kendimizi Deneyelim Sayfa 204, 205 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kendimizi Deneyelim

A) Aşağıdaki tabloya ışık kirliliğini azaltmaya yönelik çözüm önerileri yazınız.

1. Mağaza ve eğlence yerleri gece çok fazla aydınlatılıyor. - Mağaza ve eğlence yerleri daha az aydınlatılabilir.
2. Işıklı ilan panoları gece boyunca yanmaya devam ediyor. - Zaman ayarlı ilan panoları kullanılmalıdır.
3. Caddeleri aydınlatan direklerin boyu çok uzun. - Cadde direklerinin boyları kısaltılabilir.
4. Yumurtadan çıkan kaplumbağa yavruları yönlerini şaşırdıkları için denize ulaşamıyor. - O bölgede gereksiz ışık kullanılmamalıdır.

B) Aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanları başına “Y” yazınız.

1- D 2- Y 3- D 4- Y 5- D 6- Y

C) Aşağıdaki metni okuyunuz. Deniz kaplumbağalarının karşılaştıkları sorunlara çözümler bulunuz. Bulduğunuz çözümleri aşağıya maddeler hâlinde yazınız.

Caretta carettaların denize ulaşıp hayatlarını devam ettirmelerini istiyorsak ışık kirliliğini engellemeliyiz. Resturantlar, halı saha gibi sosyal tesislerdeki ışık kullanımı ve parlaklığı en aza indirilmelidir. O bölgedeki arabaların farları her zaman kısa olarak kullanılmalıdır. Bölgede kesinlikle havai fişek atılmamalı ve ateş yakılmamalıdır.

Antalya ili sınırları içinde bulunan 8 buçuk kilometre uzunluğundaki Demre Kumsalı’nda Caretta carettalar, her yıl haziran – eylül ayları arasında üreme faaliyetlerini sürdürmektedir. Aynı bölgede yer alan Beymelek Kumsalı’nın arka tarafında Finike- Kaş karayolu, çeşitli restaurantlar, halı saha gibi sosyal tesisler bulunmaktadır. Bu nedenle bölgede gürültü ve ışık kirliliği vardır. Aynı bölgedeki yuvalama kumsalının yakınından geçen kara yolunda araba farlarından gelen ışık, kaplumbağaları rahatsız etmektedir. Caretta carettaların Sülüklü Kumsalı’na çok az çıktıkları tespit edilmiştir. Sülüklü bölgesinde yaz boyunca yapılan düğünlerde havai fişek atıldığı, ateş yakıldığı saptanmıştır.

2769
2635
3209
810
818
838
1983
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
23 Yorum