4. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 248-249 Cevapları

4. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 248-249 Cevapları
4. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 6. Ünite İnsan ve Çevre Sayfa 248, 249 Kendimizi Deneyelim Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 248 Cevabı Meb Yayınları

A) Yukarıda dört kişilik iki farklı aileye ait elektrik faturaları bulunmaktadır. Evler aynı büyüklüktedir ve içlerinde aynı sayıda elektronik cihaz kullanılmaktadır. Evlere farklı tutarlarda elektrik faturaları gelmiştir. Bunun nedeni ne olabilir?
Cevap
: 75TL gelen faturadaki evde çok daha fazla enerji harcanmıştır düşük gelen evde ise enerji tasarrufu yapılmış olabilir.

1. Fatura gideri/tutarı düşürülebilir mi? Nasıl?
Cevap
: Fatura tutarı düşürülebilir. Evde boş ışıkları kapatarak, ısı yalıtımı yaparak ve boş elektronik aletlerin fişini çekerek tutarı düşürebiliriz.

2. Evinizdeki elektrik faturasının tutarını düşürmek için neler yapabilirsiniz?
Cevap
: Evimizdeki elektrik faturasını düşürmek için ısı yalıtımı yapabilir, elektronik aletlerle işimiz bitince fişini çekebilir ve gereksiz ışıkları kapatabiliriz.

4048
3732
1882
1158
519
582
2059
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
21 Yorum