5, 6, 7 ve 8. Sınıf düzeylerinde 7 ve 8. Ünite Çalışma Fasikülleri yayımlandı

5, 6, 7 ve 8. Sınıf düzeylerinde 7 ve 8. Ünite Çalışma Fasikülleri yayımlandı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğrencilere kaynak desteklerinin sürdüğünü söyledi. Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ortaokullar için 3 bin soru içerikli fasiküllerin erişime açıldığını duyurdu.

Ortaokul öğrencilerine yönelik çalışma fasiküllerin yedinci ve sekizinci üniteleri yayımlandı. 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için hazırlanan 41 fasikülde toplam 3.000 soru yer alıyor. Şimdiye kadar ortaokul öğrencileri için 317 fasikülün erişime açıldığını duyuran Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere: "Gençler, uzaktan eğitim sürecinde sizlerin ihtiyacını karşılamak için önceki çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek kaynak desteğimizi büyütüyoruz. Bugün yayımladığımız 41 yeni fasikül ile sizlerle paylaştığımız soru sayısı 23.000'e ulaştı. Fasiküllerde soru türlerinin yanı sıra eşleştirme ve bulmaca gibi etkinliklere de yer verdik. Farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacağınız fasiküllerin çalışmalarınızı pekiştirmenizde yardımcı olacağına inanıyorum. Uzaktan eğitim sürecinde sürekli yeni destekler sunarak yanınızda olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Eğitim öğretim faaliyetlerine destek olmak amacıyla yıl içinde kazanım kavrama testleri, LGS için örnek sorular ve çalışma soruları; 5, 6 ve 7. sınıflar için beceri temelli testler; 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için tekrar testleri; ilköğretim 2, 3 ve 4. sınıflar için çalışma soruları; 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için ilk altı üniteyi kapsayan çalışma fasikülleri gibi çok çeşitli kaynak hazırlanarak öğretmen ve öğrencilerle paylaşılmıştı. 

Ortaokul öğrencileri için yıl içinde üniteler tamamlandıkça yayımlanan çalışma fasiküllerinin 7 ve 8. üniteleri, meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde erişime açıldı.

Fasiküller; 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeylerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler,  8. sınıflar için T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük branşlarının her ünitesi için ayrı bir kitapçık olacak şekilde hazırlandı. Fasiküllerde çeşitli soru türlerinin yanı sıra eşleştirme ve bulmaca gibi etkinliklere de yer verildi.

7 ve 8. üniteleri kapsayan 41 fasikülde 3.000 soru yer alıyor 

8. sınıf düzeyinde 8 Türkçe, 4 fen bilimleri ve 4 T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük fasikülü olmak üzere toplam 16 fasikül hazırlandı. 7. sınıf öğrencilerine yönelik 5 Türkçe, 2 fen bilimleri ve 2 sosyal bilgiler fasikülü olmak üzere toplam 9 fasikül erişime açıldı. 6. sınıf düzeyinde 4 Türkçe, 2 fen bilimleri ve 2 sosyal bilgiler fasikülü olmak üzere toplam 8 fasikül ve 5. sınıf düzeyinde ise 4 Türkçe, 2 fen bilimleri ve 2 sosyal bilgiler fasikülü olmak üzere toplam 8 fasikül hazırlandı. Hazırlanan 41 fasikülde toplam 3.000 soru yer alıyor. 

Bugüne kadar ortaokul öğrencileri için hazırlanan 317 fasikülde 23.000 soru yayımlandı

Şimdiye kadar ortaokul öğrencileri için toplam 317 fasikülün erişime açıldığını duyuran Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilere şöyle seslendi: "Gençler, uzaktan eğitim sürecinde sizlerin ihtiyacınızı karşılamak için önceki çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek kaynak desteğimizi büyütüyoruz. Bugün yayımladığımız 41 yeni fasikül ile sizlerle paylaştığımız soru sayısı 23.000'e ulaştı. 

Fasiküllerde soru türlerinin yanı sıra eşleştirme ve bulmaca gibi etkinliklere de yer verdik. Farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacağınız fasiküllerin çalışmalarınızı pekiştirmenizde yardımcı olacağına inanıyorum. Uzaktan eğitim öğretim sürecinde sürekli yeni destekler sunarak yanınızda olmaya devam edeceğiz." 

Selçuk, öğrencilere kaynak desteği sürecinin koordinasyonunu başarılı şekilde sürdüren Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve çalışma arkadaşlarına, 81 ilde ölçme değerlendirme merkezlerinde hazırlıklara katkı veren tüm öğretmenlere de teşekkürlerini iletti.

11
24
20
6
9
7
133
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.