5 Milyon doların üzerinde bağış yapmış ve o iş adamı tarafından işe alınmıştır

5 Milyon doların üzerinde bağış yapmış ve o iş adamı tarafından işe alınmıştır
Bir yatırım uzamanı hangi ünlü iş adamı ile yemek yiyebilmek için bir yardım kuruluşuna 5 Milyon doların üzerinde bağış yapmış ve o iş adamı tarafından işe alınmıştır sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Bir yatırı uzamanı hangi ünlü iş adamı ile yemek yiyebilmek için bir yardım kuruluşuna 5 Milyon doların üzerinde bağış yapmış ve o iş adamı tarafından işe alınmıştır 

A- Bill Gates

B- Warren Buffett

C- Steve Jobs

D- Rupert Murdoch

Doğru Cevap: Warren Buffett

Warren Edward Buffett (d. 30 Ağustos 1930, Nebraska), Amerikalı iş adamı, hisse senedi yatırımcısı ve hayırseverdir. 20. yüzyılın en başarılı yatırımcılarından biri olarak gösterilmektedir. Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarıdır. Forbes Dergisi'nin "2008 Milyarderler Listesi"ne göre 62 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanıdır. Aynı zamanda 2012 yılında Time dergisinin yaptığı araştırmada, dünyanın en etkili insanlarında birisi olarak gösterilmiştir.
 
2006 Haziran ayında, yatırım şirketinin 10 milyon adet hissesini (yaklaşık 30 milyar dolar) Bill ve Melinda Gates Vakfı'na devrederek ABD'de şimdiye kadar yapılmış en büyük bağışı gerçekleştirdi.
 
Warren Edward Buffett, borsa simsarı Howard Buffett (sonraları kongre üyesi olan) ve Leila Buffett'ın üç çocuklarının ortancası olarak Omaha, Nebraska'da dünyaya geldi. Para konusunda inanılmaz yetenekli olan Buffett, daha altı yaşındayken büyükbabasının bakkal dükkânından satın aldığı 6'lı Coca-Cola şişelerinin, tanesini 5 cent kârla satarak, para kazanmaya başladı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.