5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 165 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 165 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 165 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Siz de adresinden, yaşadığınız şehrin kültürel zenginliklerini araştırınız. Yaşadığınız şehrin kültürel zenginlikleri ekonomik yaşamı nasıl etkiliyor? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: İstanbul’un kültürel yapısı, tarihinin derinliklerinden gelen çok zengin ve çeşitli kültürlerin birikiminden oluşmuştur. İstanbul, coğrafi konumu gereği Doğu, Batı, Ortadoğu, Akdeniz, İslam kültürü gibi farklı kültürlerin merkezindedir.

Yaşadığınız ilin ülkeler arası ekonomik ilişkilerde ön plana çıkan yönleri ile ilgili bir araştırma yapınız. Araştırmanızın sonuçlarını aşağıdaki boşluğa yazınız.

Cevap: İstanbul: liman kenti, turizm kenti, ticaret kentidir. Bundan dolayı da ekonomik ilişkiler bakımından çok kritik bir yerde bulunmaktadır.

173
149
117
71
63
62
1233
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.