5. Sınıf Çıkmış Bursluluk Sinav Soruları

5. Sınıf Çıkmış Bursluluk Sinav Soruları
5. Sınıf Çıkmış Bursluluk Sınav Soruları ve cevapları, 2008-2021 yılları arasında yapılan tüm sınav soruları ve cevap anahtarına buradan ulaşabilirsiniz. 5. Sınıf Bursluluk Soruları, 5. Sınıf PYBS Sınav Soruları ve Cevapları yazımızın detayını okuyunuz.
PYBS, Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı diğer ismi ile Bursluluk Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenir. MEB tarafından düzenlenen sınav maddi durumu iyi olmayan öğrencilere burs ve ücretsiz yatılı eğitim şansı veriyor.

PYBS-İOKBS nedir

PYBS kısaltmasının açılımı "Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" şeklindedir.

PYBS Sınavı; Alt gelir grubuna mensup ailelerin çocuklarına ücretsiz kalıcak yer sağlanarak her ay önceden belirlenmiş bir aylığın verildiği ve okumasının sağlanmasına imkan sağlayan bir sınavdır..

Pybs sınavları her yıl tekrarlanır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenir. Pybs için tercih ve yerleştirme takvimini takip etmeniz gerekmektedir.

2020 Çıkmış İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları - 05.09.2020 tarihinde yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarlarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

5. Sınıf A Kitapçığı için tıklayınız

2018 Çıkmış İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları - 03.06.2018 tarihinde Yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarlarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2017 Çıkmış İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarları - 10.06.2017 tarihinde Yapılanİlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarlarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.
2016 Çıkmış Bursluluk Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı - 21.05.2016 tarihinde Yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Soru ve Cevaplarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.
5. Sınıf A Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı için tıklayınız.
5. Sınıf B Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı için tıklayınız.
2015 Çıkmış Bursluluk Soruları ve Cevap Anahtarı - 13.06.2015 tarihinde Yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Soru ve Cevaplarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.
5. Sınıf A Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıklayınız.
5. Sınıf B Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıklayınız.

Kimler pybs sınavına girebilirler

5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda okuyabilecek yaşta olanlar pybs sınavına girebilirler.
Pybs sınavına girmenin şartları nelerdir?
Pybs sınavına girmenin tek şartı ailenin alt gelir grubuna mensup olmasıdır yani aile içi kişi başına düşen gelirin en az olduğu hanede bulunmalıdır.
2014 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Sınav Soruları 22 Haziran 2014 Pazar günü yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) soru kitapçıklarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.
5. Sınıf A Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı İçin Tıklayınız.
5. Sınıf B Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı İçin Tıklayınız.
5. Sınıf Görme Engelliler Soruları ve Cevap Anahtarı İçin Tıklayınız.

2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Sınav Soruları 9 Haziran 2013 Pazar günü yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) soru kitapçıklarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

5. Sınıf A Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıklayınız.
5. Sınıf B Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıklayınız.

5. Sınıf Görme Engelliler Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıklayınız.

PYBS sınavı nasıl bir sınavdır

Pybs sınavı her sınıf için ayrı ayrı yapılır sorular müfredata uygun olarak hazırlanır.
Pybs sınav soruları düşünceye ve dikkate dayalıdır. Öğrencinin okulda öğrendiklerini uygulayıp uygulayamadığına bakılır.

2012 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Sınav Soruları 10 Haziran 2012 Pazar günü yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) soru kitapçıklarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

5. Sınıf A Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıklayınız.
5. Sınıf B Kitapçığı Soruları ve Cevap Anahtarı için Tıklayınız.

2011 Yılı Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) - 2011 5. Sınıf Bursluluk Sınav Soruları ve Cevaplarına aşağıdaki linklerimizden indirebilirsiniz.
Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5. Sınıf A Kitapçığı için Tıklayınız.
Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5. Sınıf B Kitapçığı için Tıklayınız.

Pybs sınav sonuçları nereden açıklanır?

Pybs sınav sonuçları her sınıf için ayrı ayrı belirlenir. Pybs kontenjanlarına göre her sınıf için taban puanlar ayrı ayrı belirlenir. Pybs sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığının "http://www.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilirsiniz.

5. Sınıf Bursluluk Sınav Soruları 2010 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Soruları ve Cevap Anahtarına aşağıdaki linklerimizden ulaşabilirsiniz.

Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5. Sınıf Soruları Ve Cevap Anahtarı (A kitapçığı) için tıklayınız.
Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5. Sınıf Soruları Ve Cevap Anahtarı (B kitapçığı) için tıklayınız.

5. Sınıf Bursluluk - DPY Çıkmış Sınav Soruları 2009 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı(PYBS) Soruları ve Cevap Anahtarlarına aşağıdaki linklerimizden ulaşabilirsiniz.

Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5. Sınıf Soruları Ve Cevap Anahtarı (A kitapçığı) için tıklayınız
Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5.Sınıf Soruları Ve Cevap Anahtarı (B kitapçığı) için tıklayınız

Pybs kontenjanları nasıl belirlenir
1. Diğer çocuk kontenjanı
2. Öğretmen çocuğu kontenjanı
3. Korunmaya muhtaç çocuk kontenjanı
4. Bulunduğu yerde okul yok kontenjanı detaylar için buradaki yazımızı okuyabilirsiniz.

2008 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı(PYBS) Soruları ve Cevap Anahtarları - 5. Sınıf Çıkmış PYBS Sınav Soruları ve Cevap Anahtarına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

  • Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5. Sınıf Soruları (A kitapçığı) için tıklayınız
  • Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5. Sınıf Cevap Anahtarı (A kitapçığı) için tıklayınız
  • Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5. Sınıf Soruları (B kitapçığı) için tıklayınız
  • Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı 5. Sınıf Cevap Anahtarı (B kitapçığı) için tıklayınız

43
68
30
30
25
16
294
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
85 Yorum