5. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 35 Cevabı

5. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı Sayfa 35 Cevabı
5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Meb Yayınları 2. Ünite Peygamberlik ve Peygamberimiz Sayfa 35 Cevaplarını haberimizin devamından okuyabilirsiniz.

ÜNİTEMİZE HAZIRLANALIM:

1. Allah (cc), insanlara peygamber göndermeseydi ne olurdu? Sınıfta arkadaşlarımızla fikir yürütelim.

İnsan akıl sahibi olması sebebiyle kendisi ve çevresi hakkında bilgi sahibi olabilir. Ancak insanın her şeyi bilmesi mümkün değildir. O, aklıyla Allah’ın (cc) varlığına ve birliğine ulaşsa bile onun özelliklerini kavrayamaz. Allah’a (cc) nasıl ibadet edeceğini, dünyaya neden geldiğini ve öldükten sonra ne olacağını bilemez. Bu nedenle yüce Allah (cc), bu konularda insanların bilgi sahibi olmaları için peygamberler göndermiştir.

2. Güvenilir insan olmak için neler yapmak gerekir? Çevrenizde “güvenilir” olarak bilinen kişilerin özellikleri nelerdir? Gözlemleyelim ve fikirlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

  • Emaneti koruyup sahibine teslim eder.
  • İnsanlara karşı iyi niyetlidir.
  • Kendilerine verilen sırları saklar.
  • İnsanlara yardım ederler ve yardım etmeyi severler.
  • Merhametlidir
  • Haksızlık yapmazlar.
  • Yalan söylemez, dürüsttürler.
  • Borcuna sadıktır.

3. Doğru sözlü olmak, insanları ikna etmede bize nasıl fayda sağlar? Sınıfta arkadaşlarımızla tartışalım.

İnsanlar doğru sözlü insanlara güvenirler. Çünkü doğru sözlü insan yalan söylemez başkalarını kandırmaz kendi çıkarları için bencillik yapıp hileli davranışlar içerisinde olmaz.

4. Çevrenizde adını bir peygamberden almış olan tanıdığınız var mı? Sizce neden ona bu isim verilmiş olabilir? Düşünüp fikirlerimizi arkadaşlarımızla paylaşalım.

Çok var. Amcam Mustafa ve Babam Ahmet. Ona bu isim peygamberimizin adından esinlenerek verilmiş. Çünkü onun yolundan gitmesi istenmektedir.

185
67
339
13
157
22
312
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum