5. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı 1. Ünite Ünitemize Hazırlanalım Cevapları

5. Sınıf Meb Peygamberimizin Hayatı 1. Ünite Ünitemize Hazırlanalım Cevapları
5. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı 1. Ünite Peygamberimizin Çocukluk Yılları Sayfa 11 Ünitemize Hazırlanalım Cevaplarını haberimizin devamından okuyabilirsiniz.

ÜNİTEMİZE HAZIRLANALIM:

1. Peygamber Efendimizin (sav) hayatı hakkında neler biliyorsunuz? Arkadaşlarımızla paylaşalım.
Peygamber Efendimizin (sav) babası Abdullah, Kureyş’in Benî Hâşim kolundan Abdulmuttalib’in oğludur. Annesi ise Kureyş’in Benî Zühre kolundan Vehb b. Abdümenaf’ın kızı Âmine’dir. Peygamber Efendimizin (sav) babası Abdullah, annesi Âmine hamileyken ticaret için Suriye’ye gitti. Ancak dönüş yolunda Medine’de hastalanıp vefat etti ve oraya defnedildi. Bu durumda, Peygamber Efendimiz (sav) daha doğmadan yetim kaldı. 

Sevgili Peygamberimiz (sav), 571 yılında Mekke’de doğdu. Pazartesi gecesi sabaha doğru dünyamızı şereflendirdi (hicri 12 Rebîulevvel, miladi 20 Nisan).

2. Sizce Peygamberimiz (sav) çocukluk yıllarında nasıl bir çocuktu? Peygamberlik döneminden farklı huy ve davranışları olabilir mi? Konuşalım.
Küçük Muhammed (sav) sütannesine ve süt babasına karşı çok saygılıydı. Süt kardeşleri ile de çok iyi geçiniyordu. Sa’doğullarından birçok arkadaş edinmisti. Hiç kimseye hiçbir zaman kötü bir söz söylememişti. Kendinden büyükleri sayar, küçükleri severdi. Hiç kimseyi incitmez, kimsenin kalbini kırmazdı. Kendisiyle şakalaşanlara karşı ileri gitmez, kibarlığını bozmazdı. Konuşurken alçak sesle ve tane tane konuşurdu. Gereksiz konuşmaz, bağırıp çağırmazdı. Başı boş gezinmez, ev işlerinde bile sevgili sütannesine yardımcı olmaya çalışırdı. Peygamberlik döneminden farklı huy ve davranışları olamaz

3. Peygamberimizin (sav) çocukken öksüz ve yetim kalması, daha sonraki yıllarda onun davranışlarını nasıl etkilemiş olabilir? Tartışalım.
Peygamber efendimizin daha doğmadan babasını ve küçük yaşta annesini kaybetmesi davranışlarını kötü yönde etkilememiştir. O her zaman dürüst, akıllı bir çocuk olarak yetiştirilmiş, diğer aile büyükleri ona iyi bakmıştı. Peygamber efendimiz çocukluğunda ya da yetişkinliğinde her zaman iyimser, kötülüğe bile iyilikle karşılık veren birisiydi. Doğru konuşur peygamber olmadan önce bile yalan söylemez, emanete sahip çıkar, asla hıyanet etmezdi.

4. Peygamberimizin (sav) aile sevgisi ve kendisine iyilikte bulunanlara gösterdiği vefa bize örnek olacaktır. Bu değerler hakkında sohbet edelim.
Peygamberimizin hayatı her yönüyle bize örnek olması gerekmekte, onun davranış ve hareketlerini hayatımıza uygulamalıyız. Peygamberimiz hakkında önemle üzerinde durmamız gereken bir konu da aile hayatıdır. Peygamberimizin aile hayatını eşine çocuklarına davranışını hayatımıza tatbik etmeliyiz.

351
308
409
77
101
25
89
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum