5.Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama

5.Sınıf Takdir Teşekkür Hesaplama
5. sınıf takdir teşekkür hesaplama aracı için haberimizin devamını tıklayın. En doğru ve kolay takdir teşekkür hesaplama 5. sınıf öğrencileri için burada.

5. Sınıf Öğrencileri aşağıdaki robotu kullanarak takdir ya da teşekkür hesaplamasını hemen yapabilirler.  5. sınıf takdir teşekkür hesaplama, ders notlarınızı girerken, yanlış girmemeye özen gösteriniz. Türkçe dersinizin notu 55’ten düşük olursa ya da herhangi bir dersiniz 45’in altında olursa hesaplama yapılmaz, çünkü belge alamazsınız. E-okul veli bilgilendirme sisteminde yazan her bir dersin dönem notu ortalamasını girin.

Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin “Ödüllendirilecek Davranışlar ve Ödüller” başlıklı 107. maddesindeki açıklamalara göre ödüller verilmektedir.

Bu maddeye göre; Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokullarının bütün sınıflarındaki gerekli şartları taşıyan öğrencilere Teşekkür, Takdirname, Üstün Başarı ve Başarı Belgesi ile ödüllendirilmektedir.

Ayrıca ilköğretim kurumlarının tüm sınıflarında derslerindeki başarı durumuna bakılmaksızın gerekli şartları taşına öğrencilere Onur Belgesi verilmektedir.

Bu durumda ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine sadece Onur Belgesi verilebilmektedir. Ortaokul ve İmam-Hatip Ortaokullarının tüm sınıflarına hem Onur Belgesi hem de Teşekkür, Takdirname, Üstün Başarı ve Başarı Belgesi verilebilmektedir.

Sitemizdeki takdir teşekkür hesaplama robotu e-okul bilgileri dikkate alınarak son sisteme göre hazırlanmış yeni bir hesaplama robotudur. Sitemiz e-okul ile birebir uyumlu ve doğru sonuçlar vermektedir. Sitemizi arkadaşlarınıza önermeyi ve facebook hesabınızda paylaşmayı ihmal etmeyin.

Online ortalama ve takdir teşekkür hesaplamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Çıkan ortalama sonuç: Yeni yönetmeliğe göre derslerin hiç birisi 50.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin puan ortalaması 70.00 - 84.99 olanlara TEŞEKKÜR,  85.00 puan ve üzeri olanlara TAKDİR verilir. 

Not ortalaması hesaplarken dikkat edilmesi gerekenler:

- Ne kadar dersiniz varsa hepsinin puan ortalamasını ve haftalık ders saat sayısını mutlaka hesaplamalısınız.

- Yeni sisteme göre puan olarak ortalamalarınızı hesaplayınız. (65 veya 78.42 gibi)

- Sayıların ondalıklı kısmınlarını dikkate alınız.

- Rehberlik dersini hesaplamaya dahil etmeyiniz.

- Belge alabilmeniz için hiç zayıf dersiniz olmaması gerekir. (50.00 puandan aşağı bir puan olmamalıdır)

İlgili Haberler

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.