Takdir almak için nasıl çalışmalıyız

Takdir almak için nasıl çalışmalıyız
Okullarda öğrencilerin başarı elde etmesi her zaman önemlidir. Başarı elde etmek için çok çalışmak gerekir. Kurallara uymak, düzgün ve disiplinli çalışmak gerekir. Okullarda başarı elde etmek öğrencinin elinde olmakla beraber öğretmenlerin desteği gerekir

Okullarda her sınıfta ve her branşta başarılar çeşitli yollarla ödüllendirilmektedir. Bunlardan bazıları ve en köklü olanları da takdir ve teşekkür belgelerinin düzenlenmesidir. Takdir belgesi almak için öğrencilerin üst düzey bir çalışma göstermesi gerekir.

Takdir belgesi almak için her dersi düzenli olarak çalışmak gerekir. Günübirlik olarak çalışmak ve sürekli olarak tekrar etek gerekir. Önemli olan çok çalışmak değildir. Önemli olan az da olsa sürekli çalışmak ve sürekli olarak tekrar yaparak bilgileri pekiştirmektir. Bir öğrencinin birçok dersi aynı anda takip edebilmesinin tek çözümü sürekli tekrar yapmaktır.

Takdir belgesi almak için dönem başı çok önemli olan planlamalar yapmak gerekir. Bu nedenle öğrencilerin dönem başı düzenini sürdürmesi gerekir. Okullardaki düzen de çok önemlidir. Dersin dinlenilmesi, anlaşılmayan yerlerin sorulması, ders sonu etütlere kalınması ve zamanın doğru kullanılması da takdir belgesi kazanmayı kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle öğrencilerin bu aşamalara dikkat etmesi ve aşamaları yıl sonuna kadar sürdürmeleri gerekir.

Nasıl Ders Çalışılır?

Beden dimdik, tetikte ve aktiftir. Saçma ve önemsiz şeyleri bir kenara bırakarak, düşüncenizi önemli konular üzerinde yoğunlaştırırsanız,
Öğrenci ders ayrımı yapmaz, "ayrımlar"ı anlamaya çalışırsanız,
Çalışmanızı, öğrendiklerinizi sindirmek için aralıklı olarak sürdürürseniz,
Düşüncenizi, sadece çalıştığınız ders ve konu üzerinde yoğunlaştırmaya gayret ederseniz,
Konuyu daha iyi kavramak amacıyla yardımcı unsurlardan (çizimler, şekiller) yararlanırsanız,
Konuyu bir bütünlük içerisinde kavramaya çalışırsanız,

Anlamları belirlemek için zaman zaman, çalıştığınız konulara dönüp bakarak pekiştirme yaparsanız, verimli ders çalışmış olursunuz.

Not tutmanın amacı, öğrenmenin en büyük düşmanı olan unutmayı önlemektir. Not, ders sırasında tutulduysa ilk tekrar, tutulan notların gözden geçirilmesi şeklinde olmalıdır. Daha sonraki tekrarlar, hiçbir yere bakmadan hatırda kalanların, başka bir sayfaya yazılması ve daha sonra esas notlarla karşılaştırılarak eksiklerin giderilmesi şeklinde olmalıdır.

Ders dinleme becerilerini geliştiren öğrenciler, not tutarak veya anlaşılmayan konuyu anında öğretmene sorarak, derse aktif şekilde katılırlar. "Eğer hayatınızda hiç başarısızlık yoksa, hiç risk almıyorsunuz demektir."

Kaynak:Eğitim Sistem

2307
1892
1232
401
401
414
823
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum