5. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı Sayfa 38 Cevapları

5. Sınıf Tutku Peygamberimizin Hayatı Sayfa 38 Cevapları
5. Sınıf Tutku Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Sayfa 38 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde hüzünlenmiştir. Çünkü Mekke, onun için özel bir şehirdi. Allah Resulü (s.a.v.) burada doğup büyümüştü. Ömrünün elli üç yılını bu mübarek şehirde geçirmişti. Burası, onun doğup büyüdüğü vatan toprağıydı. “Allah’a yemin ederim ki ey Mekke! Sen Allah’ın yerlerinin en hayırlısısın. Allah’ın yerleri arasında en çok sevdiğim sensin. Eğer ben senden çıkarılmasaydım kendiliğimden çıkıp gitmezdim.” İbn-i Kesir, es-Sîretü’n-Nebeviyye, s. 281.

Yukarıdaki bilgiler ve Peygamberimizin (s.a.v.) sözü, vatan sevgisi ve vatana bağlılık konusunda bize nasıl yol gösterebilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

İnsan doğduğu yer onun için özel bir anlam ifade eder. Peygamberimizde Mekke’den zorunlu olduğu halde çıkmıştır. Çünkü artık canı tehlikeye girmiş ve müşrikler onu öldürmek istemiştir. Allah’ın emri ile vatanından çıkmıştır. Bu da bize eğer can tehlikemiz yoksa vatanımızdan çıkmamız gerektiğini gösterir.

113
122
49
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.