5. Sınıf Yargı Peygamberimizin Hayatı Sayfa 27-28 Cevapları

5. Sınıf Yargı Peygamberimizin Hayatı Sayfa 27-28 Cevapları
5. Sınıf Yargı Yayınevi Peygamberimizin Hayatı 1. Ünite Peygamberimizin Çocukluk Yılları Sayfa 27, 28 Ünitemizi Değerlendirme Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Yargı Yayınevi Peygamberimizin Hayatı 1. Ünite Peygamberimizin Çocukluk Yılları Sayfa 27, 28 Ünitemizi Değerlendirme Cevapları

Ünitemizi Değerlendirelim

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) doğduğu çevre hakkında bilgi veriniz.
Muhammed (a.s) 571 yılında Mekke'de dünyaya geldi. O dönemde Mekke'de halk farklı dini inanışlara sahipti. Siyasal, sosyal, kültürel ve dini hayatı yozlaşmış bir şehir olan Mekke'de her dinden insan bulunuyordu. Mekke, kabileler halinde yaşayan Araplara ev sahipliği yapan kozmopolit bir şehirdi.
Sorunun cevabını buradan okumak için tıklayınız

2. Kâbe hakkında bilgi veriniz.
Özel bir isim olan "Kabe" kelimesi müslümanların kutsal kıblesi olarak tabir ettikleri, Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde bulunan kare biçimindeki büyük yapının adıdır. Müslümanlar hac zamanı kabeye gelerek tavafta bulunurlar ve dua ederler.
Sorunun cevabını buradan okumak için tıklayınız

3. Cahiliye Çağı hakkında bilgi veriniz.
Kuran-ı Kerim'de geçen birçok ayette, yoldan çıkan ve günah-sevap ayrımı ortadan kalkmış toplumlara elçi gönderilmektedir. Son peygamber Hz. Muhammed doğmadan önce başta Kureyş ve Hicaz bölgesi olmak üzere, Arabistan'ın tamamı da Kuran'da adı geçen toplumlar gibiydi. Sık sık kabileler arasında savaş çıkar ve en ufak nedenlerden dolayı insanlar öldürülürdü. Kan davası yaygının yaygın olduğu bu dönemde yapılan barış görüşmeleri sonuçsuz kalırdı.
Sorunun cevabını buradan okumak için tıklayınız

4. Fil Yılı hakkında bilgi veriniz.

Fil Vakası ya da Fil Olayı (Vakayı Fil) İslam inancına göre Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğumundan 52 gün önce Kabe’yi yıkmak amacıyla Mekke üzerine filleriyle birlikte yürüyen Ebrehe ve ordusunun Allah tarafından gönderilen Ebabil kuşları vasıtasıyla bozguna uğratılmasını anlatan hadisedir. Allâh Teâlâ’nın emriyle yapılan Kâbe, dâimâ ilâhî muhâfaza altındadır. Târihte “Fil Vakası” olarak bilinen hâdise, bunu ortaya koyan ibretli misâllerden biridir.

Sorunun cevabını buradan okumak için tıklayınız

5. “Merhamet etmeyene, merhamet olunmaz.” hadisini açıklayınız.
Hadisten Çıkarmamız Gereken Dersler

  • Küçük çocukları öpmek, sevgi, şefkat ve merhametin gereğidir.
  • Şefkat ve merhametten mahrum olanlar, bunlardan hasıl olan sevaptan da mahrum kalırlar.
  • Dünyada insanlara merhamet etmeyenlere, Allah da kıyamet gününde merhamet etmez.

Sorunun cevabını buradan okumak için tıklayınız

B. Aşağıdaki sorularda doğru cevabı işaretleyiniz.
1-A 2-C 3-A 4-D 5-B

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere uygun olan kelimeleri yazınız.

1. Abdülmuttalib 2. Ebu Talib 3. Bahira 4. Hz. Hatice 5. Putperestlik

D. Aşağıda verilen cümlelerden doğru olanların başına D, yanlış olanların başına Y yazınız.

1-D 2-D 3-Y 4-D 5-D

779
682
1231
181
120
218
1308
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum