5. Sınıf Yargı Yayınevi Peygamberimizin Hayatı Sayfa 67 Cevapları

5. Sınıf Yargı Yayınevi Peygamberimizin Hayatı Sayfa 67 Cevapları
5. Sınıf Yargı Yayınevi Peygamberimizin Hayatı Sayfa 67 5. Ünite Hazırlık Çalışmaları Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) yol arkadaşları kimlerdir?

Sahabeleri;

  • Hz. Ebu Bekir (r.a.)
  • Hz. Ömer (r.a.)
  • Hz. Osman (r.a.)
  • Hz. Ali (r.a.)
  • Hz. Sad Bin Ebi Vakkas (r.a.)
  • Hz. Zeyd Bin Sabit (r.a.)
  • Hz. Talha Bin Ubeydullah (r.a.)
  • Hz. Zübeyr Bin Avvam (r.a.)
  • Hz. Ebu Ubeyde Bin Cerrah (r.a.)
  • Hz. Abdurrahman B. Avf (r.a.)

2. İlk Müslümanlar kimlerdir? Araştırınız.

Cevap: Hatice, Ali, Ebubekir, Osman, Zeyd bin Harise, Talha bin Ubeydullah, Zübeyr bin Avvam, Sa’d bin Ebi Vakkas, Abdurrahman bin Avf, Said bin Zeyd, Ebu Ubeyde bin Cerrah, Hamza, Haris, Cafer, Mısab, Mesud, Iyas, Ebû Zerr el-Gifârî, Ebu Selman el Farisi, Osman bin Mazun,

3. Rıdvan Biati hakkında bilgi toplayınız.

Cevap: Hicri 6 (miladi 628) yılında sahabenin Hudeybiye denilen yerde Hz. Peygamberimize (s.a.v.) yaptıkları biattır. Biat, şu şekilde olmuştur;

Peygamber Efendimiz ve Müslümanların Kâbe’yi ziyaret etmesini istemeyen müşrikler birkaç elçi gönderdi. Fakat hiçbirinde de antlaşma ve sulh için kesin bir netîce elde edilemediğinden, bu defâ Peygamber Efendimiz, Hazret-i Osmân’ı Mekke’ye, Müşriklerle görüşüp meseleyi halletmesi için gönderdi. Müşriklere, niyetlerinin umre yapıp dönmek olduğunu anlattı. Müşrik­ler buna rağmen yine de izin vermediler. Müşrikler, Hazret-i Osmân’ı göz hapsinde tuttu ve geri gitmesine izin vermedi. Daha sonra Hz. Osman’ın öldürüldüğü haberi ortalıkta duyuldu. Bunun üzerine Müslümanlar Müşriklerle savaşacaklarına dair Efendimize biat ettiler.

4. Sahabe kelimesinin anlamını öğreniniz ve bir cümlede kullanın

Cevap: Sahabe, “Hz. Peygamber zamanında yaşamış, Müslüman olarak Peygamberi çok kısa bir süre olsa da görmüş, onun sohbetinde bulunmuş ve yine Müslüman olarak ölmüş kimse” ye verilen addır.

Örnek cümleler;

“Sahabeler, İslam’ı yaymak için büyük mücadele vermiştir.”
“Üsame bin Zeyd, genç sahabelerdendir.”

5. Çocuk sahabileri araştırınız.

6. Vefa kelimesinin anlamını öğreniniz ve bir cümlede kullanınız.

Vefa “hayır” anlamına gelir.
Cümle: Vefalı dost bulmak zor bu dönemde.

6. Hz. Peygamberimizin (s.a.v.) “Ümmetimin en hayırlıları benim zamanımda yaşayanlardır. Sonra onların peşinden gelenler, sonra da onların peşinden gelenlerdir!’ Hadis-i şerifinden çıkarılabilecek ilke ve değerleri araştırınız.

31
31
31
31
31
32
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum