Çocuk sahabeleri araştırınız

Çocuk sahabeleri araştırınız
Çocuk sahabeleri araştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Ali (r.a.) Peygamberimiz’in amcası Ebu Talip’in oğlu ve damadıdır. Ayrıca dördüncü halifedir. Henüz çocuk sayılacak yaşlarda Müslüman olmuş, adeta Peygamberimiz’in yanında, O'nun terbiyesinde büyümüştür.

Zeyd bin Harise (r.a.), Sevgili Peygamberimiz’in azatlı kölesidir. Yemen’de doğmuştur. Hz. Hatice, Hz. Ebu Bekir ve Hz. Ali’den sonra dördüncü, azat olmuş köleler içinde ise ilk iman edenlerdendir. Zeyd bin Harise, Peygamberimiz’den gördüğü güzel muameleden dolayı O’nu anne babasından daha çok seviyor, Peygamerimiz’in yanından hiç ayrılmak istemiyordu.

Sad bin Ebi Vakkas (r.a.), Sahabenin seçkinlerinden biri olup, sağlığında Cennetle müjdelenen on kişi arasındadır. Peygamberimiz’e ilk inananlardandır. Oğlunun Müslüman olduğunu öğrenen annesi, buna çok üzülmüş ve O'nu İslam dininden döndürebilmek için çareler aramıştır. Hz. Sad bin Ebi Vakkas annesine çok düşkün olduğu halde inancından vazgeçmemiştir.

Enes bin Malik (r.a.), ,Peygamberimiz Medine’ye hicret ettiğinde, tüm Medine halkı sevinç ve heyecan içindeydi. Tüm çocuklar telaşla etrafta koşturuyor, Peygamberimiz’in gelişini haber vermek için can atıyorlardı. Bunlar arasında 8 yaşında sevimli mi sevimli bir çocuk vardı; Enes!

Hz. Aişe (r.a.), Hz. Aişe, Hz. Ebubekir’in kızı ve Peygamberimiz’in eşidir. Kur’an’da belirtildiği üzere, geçmiş ve gelecekteki tüm inananların annesidir. Güzel ahlaklı, ibadete düşkün ve çok zeki bir sahabedir. Daha küçük yaşlarda iken okuma yazma öğrenmiş ve Peygamberimiz’den birçok hadis nakletmiştir. Sahabe, karakter ve hafızasına güvendikleri ve ayet-i kerime ile övüldüğünü bildikleri için birçok meseleyi Hz. Aişe’ye sorar ve O'ndan öğrenirlerdi.

Zeyd bin Sabit (r.a.), Peygamberimiz’in vahiy katiplerinden biridir. Kur'an'ı ezbere bilir ve çok güzel okurdu. Ayrıca yazmaya da kabiliyeti vardı. Peygamberimiz bu genç sahabeden çok memnun idi. Bir gün O'na "Ey Zeyd! Benim için Yahudilerin yazısını öğren, çünkü ben söylediğim şeylerde onlardan emin olamıyorum" demiştir. Bunun üzerine Zeyd kısa zaman içinde İbranice'yi öğrenmiş ve Peygamberimiz'e tercümanlık yapmıştır. Dil öğrenme konusundaki üstün yeteneği nedeni ile İbranice dışında Rumca, Habeşçe, Süryanice ve Mısırlıların dillerini de bildiği söylenmektedir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.