6. Cüz Kur'an-ı Kerim oku (Cüz takip et) İnternetten Mukabele dinle

6. Cüz Kur'an-ı Kerim oku (Cüz takip et) İnternetten Mukabele dinle
Ramazan ayında Mukabele takip et. Ramazan ayı Kur'an ayı olarak biliniyor. Kur'an-ı Kerim okumak ve cüz takip etmek bizim sayemizde çok kolay. Ramazan ayının vazgeçilmezi mukabelenin 6. Cüzü sayfamızda yerini alıyor.

Kuranı Kerim dinle Kuranı Kerim takip Kuranı Kerim diyanet Kuran dinle diyanet Kuranı Kerim dinle indir Kuranı Kerim oku mukabele dinle mukabele takip et

Özellikle ramazan ayın da yapılan mukabele yüzyıllardır olduğu gibi bu yılda yapılıyor. Mukabeleleri haberimizden takip edebilir istediğiniz siteye direk bağlanabilirsiniz.
 
Büyükanne ve büyükbabalarınıza da çok güzel bir hediye verebilirsiniz. Yasin-i Şerif, Nas, Felak gibi çok bilinen pek çok surenin de doğru okunuş ve yorumlarını bulabileceğiniz Kuran portalı sizleri bekliyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı sayfası üzerinden ulaştığınız portalın ilk linkinde şöyle yazıyor: Kur'an'ı Kerim Portalına Hoş Geldiniz. Kur'anı Kerim Portal'i; Kur'anı öğrenmek, Kur'anı seçkin hafızlardan dinlemek, hatim okumak, Kur'an'ın Meallerini ve Tefsirini okumak, istediğiniz surenin istediğiniz ayetine kolayca ulaşabilmek, portalde mevcut mealler ve Arapça metin üzerinde Kur'an'da Türkçe-Arapça kelime araması yapabilmek gayesiyle sizlerin istifadenize sunulmuştur.
Portalde ayrıca, her müslümanın kütüphanesinde bulunması gereken Kur'an'la ilgili eserlerin, dijital e-kitap olarak yer aldığı Kur'an Kütüphanesi, Kur'an'da surelerle ilgili bilgilerin ve güncel konular ile kavramların yer aldığı Sureler – Konu Fihristi bölümleri oluşturulmuştur. Ramazan ayı boyunca ister sahurda, isterse iftarı beklerken hem Kuran bilginizi geliştirebilir hem de ücretsiz Kuran-ı Kerim derslerini takip ederek kendiniz Kuran okumaya başlayabilirsiniz.
Mukabele nedir?
Mukabele, her gün bir cüz okuyarak bütün Kur'an'ı baştan sona okuma geleneğidir.
Kur'an Peygamber'in son Ramazan'ında okuduğu sıralama ile vefatından sonra Ebubekir zamanında mushaflaştırılmış, Osman zamanında teksir edilerek büyük kentlere gönderilmiştir. 600 sahifeden oluşan kitap düzeni, 20 sayfadan oluşan 30 cüze bölündü. Özellikle Ramazan aylarında her gün bir cüz okuyarak, bayrama kadar bütün Kur'an'ı baştan sona okuma geleneği içinden mukabele geleneği doğmuştur. Buna göre 30 Müslüman birer cüz okumayı paylaşarak kısa sürede karşılıklı paylaşımla Kur'an hatmini gerçekleştirmiş olurlar. Özellikle Ramazan ayında yapılır.

6. cüzde hangi sureler var?

2 adet sure vardir. 101. sayfadan başlıyor 120. Sayfaya kadar devam ediyor.
1. En-Nisa 176 Ayet (148. Ayetten 176. Ayete kadar)
2. El- Maide 120 Ayet (1. Ayetten 83. Ayete kadar)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.