6 Ocak 2015 Salı Kar Tatili Olan İller ~ Güncel - 29 İlde Tatil Var

6 Ocak 2015 Salı Kar Tatili Olan İller ~ Güncel - 29 İlde Tatil Var
Yoğun kar yağışı nedeniyle İstanbul, Kastamonu, Malatya Uşak, Bingöl,Ordu, Tunceli, Afyon, Konya, Gümüşhane, Manisa, Kütahya ve Bitlis'te eğitime ara verildi.

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile kentte ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verildiğini duyurdu.

SAKARYA- (Taşımalı eğitim veren okullar)

Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar bugün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışından dolayı il genelindeki resmi taşımalı eğitime tabi öğrenciler için eğitime bugün ara verildiği kaydedildi

İZMİR (Taşımalı eğitim veren okullar)

İzmir kent merkezine de yağan kar, yüksek rakımlı ilçelerde etkili oldu. Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yollardaki kar nedeniyle sabah okula gelemedi. Bu ilçelerde ulaşımda sıkıntı yaşanan köy ve mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.

BURSA / KELES

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'te eğitime bir gün ara verildi.

Keles Kaymakamlığı tarafından gece saatlerinde yapılan açıklamada "İlçemizde görülen yoğun kar yağışının, köylerdeki mahallelerdeki taşımalı öğrenci hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde yaşatacağı muhtemel riskler nedeniyle 05 Ocak Pazartesi günü ilçe genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

ÇANKIRI

Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentteki kar yağışının etkisini yoğun şekilde sürdürmesi dolayısıyla il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği kaydedildi.

ERZURUM

Erzurum'da eğitime kar engeli
- Erzurum'un Karayazı ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
 Karayazı ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe genelinde ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

Karayazı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışı ve fırtınanın devam ettiğini belirtildi.

Açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde ve bağlı köylerde ilk ve ortaöğretim kurumlarının 1 gün tatil edildiği kaydedildi.

Hamile ve engelliler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

SAMSUN

Samsun Valiliği, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Vezirköprü, Ayvacık, Canik ve Salıpazarı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tekkeköy ilçesindeki Akbaşlar, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere ve Yazılar ilkokullarında eğitime 2 gün ara verildiği kaydedildi.

KONYA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtildi.

Kar yağışı dolayısıyla Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar dışındaki ilçeler dışında eğitime bir gün ara verildiği kaydedilen açıklamada; il merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerin 1 gün tatil edildiği vurgulandı.

Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak.

KOCAELİ

Metoorolojik uyarılar nedeniyle 6 Ocak 2015 Salı günü il genelinde eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir.

BALIKESİR

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda ilçe ve çevresinde bu akşamdan itibaren yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.

Olumsuz hava şartlarının etkili olacağının tahmin edildiği ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verildiği bildirildi.

BURDUR

Burdur'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla eğitime bir gün süreyle ara verildi. Burdur Valisi Hasan Kürklü kararı resmi Twitter hesabından duyururken, "Yoğun kar yağışı nedeni ile okullar salı günü tatil edilmiştir" dedi

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve yer yer etkili olan kar yağışının ardından taşımalı eğitim yapılan okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşıma kapsamına alınan resmi ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim okulları ve öğrencisi taşıma ile okula erişen özel eğitim okullarının 6 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

KÜTAHYA

Kütahya Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde taşımalı olarak eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime 1 gün (Salı) ara verildiğini duyurdu.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2015 tarihinde İlimiz genelinde sadece taşımalı öğrenim gören İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ile birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Engelli Kamu görevlileri bu tatil kapsamı dışındadır" denildi.

MANİSA

Manisa'nın Kula ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim okulları bir gün tatil edildi.

Kula Kaymakamı Murat Güven, yaptığı açıklamada, Kula merkez ve bağlı mahallelerde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle, ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü ara verildiğini bildirdi.

AFYON

Meteorolojik veriler ve devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerimizin sıkıntı yaşamaması için Merkez İlçe ve Köylerindeki tüm Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise Eğitimlerinin bir gün (06.01.2015) süreyle ara verilmesine İl Hıfzısıhha Kurulunca karar verilmiştir.

DENİZLİ

Yoğun kar yağişi nedeniyle Merkezefendi ilçesi ve Pamukkale ilçesindeki tüm okullar, 06.01.2015 Salı günü (1) gün süre ile tatil edilmiştir.

MALATYA

Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verilmesi kararlaştırıldı.

Arapgir'de yatılı bölge okullarının tatil edilmediği öğrenildi.

KASTAMONU

Dün geceden itibaren tedbirlerini almaya başladıklarını ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:

"Valilikte kriz masası oluşturduk ve tüm arkadaşlarımız sabah 05.00'ten beri durumu takip ediyor. Gördüğümüz kadarıyla şu an kar kalınlığı 15 santimetreye ulaşmış durumda. Yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı tüm köylerdeki tüm okulları 2 gün tatil ettik. Engelli ve hamile olan çalışanlar da 2 gün izinli olacak. İlçelerdeki tatil durumuna da kaymakamlarımız karar verecek, onlara bıraktık."

Günaydın, sürücülerin mecburi olmadıkça trafiğe çıkmamaları uyarısında bulunarak, trafiğe çıkan sürücülerin ise mutlaka zincir kullanmaları gerektiğini kaydetti.

BİNGÖL

Bingöl'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezinde bulunan tüm ilk ve orta öğretim okullarında eğitimin 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, il merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeye bağlı tüm ilk ve orta öğretim kurumlarının 6 Ocak 2015 tarihinde 1 gün süreyle tatil edildiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Yakıp Sarı, bu durumun 'Acil kar tatili' duyurusu ile kurumlarının internet sitesinden duyurulduğunu dile getirdi.

UŞAK

UŞAK Valiliği; soğuk hava ve beklenen kar yağışı nedeniyle kent genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların yarın (salı) tatil edildiğini duyurdu. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelinde idari izinli olduğu açıklandı.

Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamanda; "Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir. Ayrıca Valiliğimizce il geneli ve ilçelerimiz dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelinde bir gün süre ile idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır" denildi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz, soğuk hava ve kar tatilini Twitter ve facebook adreslerinden de duyurdu.

Ordu
 
Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.
 
İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

Bitlis'te 2 gün tatil

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.
     
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların 6-7 Ocak'ta tatil edildiği belirtildi.
     
Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği belirtilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı bildirildi.

Sarıkamış'ta okullar 1,5 gün tatil edildi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve tüm köylerdeki okulların 5 Ocak öğleden sonra ve 6 Ocak'ta tatil edildiği bildirildi.

İlçede sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 25 santimetreye ulaştı. Karayolları ve belediye ekipleri kar temizleme çalışmasını aralıksız sürdürürken, esnaf da iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.
     
Kaymakam Muhammed Gürbüz, kar yağışı ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ile köylerde eğitime 5 Ocak öğleden sonra ve 6 Ocak'ta ara verildiğini söyledi. Gürbüz, öğrencilerin okul yolunda herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına tatil kararı alındığını bildirerek, "Yağışlar dolayısıyla herhangi bir köy yolumuz şu an itibariyle kapalı değil. Ekiplerimiz bir aksaklık yaşanmaması için hazır bekliyor" dedi.

TUNCELİ:Tunceli'nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde dün gece başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim-öğretime 2 gün ara verildi. Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren, ilçe genelinde kar yağışı nedeniyle Salı ve Çarşamba günleri ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini bildirdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
78 Yorum