6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 103 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 103 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 103 Düşünelim Tartışalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Kitabınızın 104. sayfasında yer alan haritayı inceleyiniz. Ülkemizde yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetlerini harita üzerinde göstererek bunların nüfusun dağılışı üzerindeki etkisini tartışınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Ülkemizde çok çeşitli iklim tiplerinin görülmesi, birden fazla toprak bulunması, orta kuşakta yer almamız, insanların doğaya etkileri, ülkemiz etrafında kara kütlelerinin etkisi, yer-şekilleri ve yükseltinin kısa sürede değişmeleri gibi etkenlerle çok farklı tarım ve hayvancılık faaliyetleri yürütülmektedir. Mesela İç Anadolu’da küçükbaş hayvancılık varken Doğu Anadolu’da büyükbaş hayvancılık, Marmara’da ise kümes hayvancılığı gelişmiştir. Yine Ege’de incir, zeytin tarımı varken Karadeniz’de çay, fındık, Akdeniz’de narenciye, pamuk tarım ürünleri olarak öne çıkmaktadır.

321
11
60
17
26
59
68
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.