6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 142 Cevapları

6. Sınıf Anadol Sosyal Bilgiler Sayfa 142 Cevapları
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 142 Sıra Sizde Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıda verilen bilimsel ve teknolojik gelişmelerin gelecekteki yaşam üzerine etkileri ile ilgili düşüncelerinizi noktalı yerlere yazınız.

1. Madenler doğal kaynaklardır. Siz de biliyorsunuz ki dünya üzerinde bulunan doğal kaynaklar zaman içinde tükenebilir. Bilim insanları bu tehlikeye karşılık alternatif kaynaklar bulmak için çalışmalar yapmaktadır. Bu çalışmalardan en öne çıkanı ise asteroit madenciliğidir. Mars ile Jüpiter arasında yer alan gök cisimlerine asteroit adı verildiğini fen bilimleri dersinde öğrenmiştiniz. Bilim insanlarına göre dünyada kullanılan çok sayıda maden, asteroitlerin yapısında bulunmaktadır. Asteroitlere uzay araçları göndermenin, asteroitlerdeki madenleri çıkarmanın mümkün olduğu düşünülmektedir. Gelecekte, asteroitlerin yapısında bulunan altın, gümüş, platin, nikel, alüminyum, demir ve kobalt gibi madenlerin elde edilerek insanlığın kullanımına sunulması planlanmaktadır.

Cevap: Asteroitler gelecekte maden kaynakları olarak önemli bir yere sahip olacak.

Asteroit madenciliği:

  • Dünya üzerindeki maden kaynaklarının tükenme riskine karşı alternatif olarak asteroit madenciliği gelişebilir.
  • Mars ile Jüpiter arasındaki asteroitler, çeşitli değerli madenlerin kaynağı olabilir.
  • Uzay araçları kullanılarak asteroit madenciliği, dünya maden rezervlerini artırabilir ve sürdürülebilirliği destekleyebilir.

2. Günümüzde kalp yetmezliği yaşayan insanların önemli bir kısmı yaşamlarını kalp pilleri ile devam ettirebilmektedir. Kalp pillerinin kullanım ömrü sınırlıdır. Bu nedenle kalp yetmezliği olan hastalarının belirli aralıklarla ameliyat edilerek kalp pillerinin değiştirilmesi gerekir. Bu soruna çözüm bulmak isteyen Türk bilim insanı Canan Dağdeviren, giyilebilir kalp pilini icat etti. Dağdeviren’in icat ettiği bu piller kalp yetmezliği olan hastaların kalbinin üzerine yapıştırılacaktır. Pil, kalp ve diğer iç organların hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirerek şarj edilecektir. Giyilebilir kalp pili takılan hasta belirli aralıklarla ameliyat olmak zorunda kalmayacaktır.

Cevap: Tıptaki bu gelişmeler gelecekte insanların olabildiği kadar ameliyatsız bir şekilde iyileşebilmesini sağlayacaktır.

Giyilebilir kalp pilleri:

  • Türk bilim insanı Canan Dağdeviren'in icat ettiği giyilebilir kalp pilleri, kalp yetmezliği yaşayan insanların yaşam kalitesini artırabilir.
  • Bu piller, kalp ve diğer iç organların hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirerek şarj edilir.
  • Ameliyatla pil değişimi gerekliliğini ortadan kaldırarak hasta konforunu artırabilir ve tıp alanında yeni bir dönemi başlatabilir.

145
24
20
8
12
13
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum