6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 249 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sıra Sizde Sayfa 249 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Sizde

Aşağıda verilenler hakkındaki düşüncelerinizi noktalı yerlere yazınız.

1. Doğal gaz, petrol, elektronik cihazlar ve kakao ülkemizin ithal ettiği ürünlere örnektir. Ülkemizin bu ürünleri niçin ithal ettiğini, kaynaklar ve ihtiyaçlar bakımından değerlendiriniz.
Cevap: Çünkü bu ürünler ülkemizde ya çıkmamaktadır ya da ülkemizin ihtiyaçlarına yetmemektedir. Mesela petrol kaynaklarımız sınırlı ama ihtiyacımız çok aradaki farkı dışardan alarak kapatıyoruz.

2. Beyaz eşya, halı, mobilya, demir-çelik ürünleri, fındık ve incir gibi tarım ürünleri ülkemizin ihraç ettiği ürünlere örnektir. Ülkemizin bu ürünleri niçin ihraç ettiğini, kaynaklar ve ihtiyaçlar bakımından değerlendiriniz.
Cevap: Çünkü bu ürünlerin üretimi ve kaynak olarak bulunması ülkemizde çoktur. Bu da ihtiyaç fazlası bu tür ürünlerimizi dışarıya satmamızı sağlayarak gelir elde etmemizin yolunu oluşturur.

184
20
182
20
20
163
17
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.