6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 99 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Sayfa 99 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 99 Düşünelim Tartışalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Düşünelim Tartışalım

Okuduğunuz haberden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ülkemizde nüfusun en fazla olduğu il hangisidir? Bu ilimizde nüfusun fazla olmasının sebepleri neler olabilir?

Cevap: İstanbul. Çünkü hem yeryüzü şekillerinin, ikliminin elverişli olması hem de ulaşım, sanayi, turizm gibi sosyo-ekonomik koşullarının insan yaşamına elverişli ve olumlu yönde büyüdüğü için.

Ülkemizde nüfusun en az olduğu il hangisidir? Bu ilimizde nüfusun az olmasının sebepleri neler olabilir?

Cevap: Bayburt. Çünkü hem yeryüzü şekillerinin, ikliminin elverişli olmaması hem de ulaşım, sanayi, turizm gibi sosyo-ekonomik koşullarının insan yaşamına uygun koşulları oluşturmadığı için.

Nüfus yoğunluğu en az ve en fazla olan illerimiz hangileridir? Bu illerimizde nüfus yoğunluğuna etki eden faktörler neler olabilir?

Cevap: Yüz ölçümü bakımından ilk sırada yer alan Konya’nın nüfus yoğunluğu 57, en küçük yüz ölçümüne sahip Yalova’nın nüfus yoğunluğu ise 310 olarak gerçekleşti. Bunda birçok faktör etkendir. Örneğin iklim, yeryüzü şekilleri, yüzölçümü gibi doğal faktörler ve ulaşım, sanayi, eğitim-sağlık hizmetleri, ekonomik koşullar gibi de beşeri faktörler etkilidir.

355
367
368
348
348
350
414
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum