6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları Dörtel Yayıncılık

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları Dörtel Yayıncılık
6. Sınıf Dörtel Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 116 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir hâlde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar Onlar, Allah’tan gelen nimet ve keremin; Allah’ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler”

Cevap: Bu ayette şehitlik mertebesinin ne olduğu ve şehitlerin sahip olduğu makam anlatılmaktadır.

“Sınırda bir gün ve bir gece nöbet tutmak, gündüzü oruçlu, gecesi ibadetle geçirilen bin aydan daha hayırlıdır. Şayet kişi, nöbet başında görev yaptığı esnada ölürse mükâfatı, sevabı kıyamete kadar devam eder…”

Cevap: Bu ayette şehitlik mertebesinin ne olduğu ve şehitlerin sahip olduğu makam anlatılmaktadır.

Aşağıya, şehit ve gazilerimize karşı duygu ve düşüncelerinizi dile getiren bir yazı yazınız.

Ülkemizin huzurunu ve güvenliğini onlara borçluyuz. Bu cesur yürekli insanlar, can ve mal güvenliğimizi korumak için gece demeden gündüz demeden çalışmaktadırlar. Canları pahasına bu vatanı korumaya and içmiş kahramanlarımız için ne söylesek azdır. Onlara borcumuz asla ödenmez. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, yaşayabilecekleri onca güzelliği geride bırakarak, ülkemiz için kendilerini feda etmişlerdir.

Anne, babaları, eşleri, çocukları, kardeşleri hepsi bu ülkeye emanettir. Gazilerimize karşı saygılı olmalı ve hayatlarını kolaylaştırmalıyız. Şehitlerimizin geride kalan ailelerine sadece devletin el atması yetmez; bizlerde elimizden geleni yapmalıyız. Bir şehit cenazesi geçerken içimiz gider. Kim bilir bu hayat için ne hayalleri vardı diye düşünmeden edemeyiz. Kendimizi onlara karşı borçlu hissederiz. Yediğimiz içtiğimiz boğazımıza düğümlenir. Kurtuluş savaşından beri bu topraklarda çok şehit verilmiştir.

Gencecik insanlar, vatan sevgisi uğruna ya sağlıklarını ya canlarını kaybetmişlerdir. Bizim ülkemizin iç ve dış birçok düşmanı vardır. Bu sebepten dolayı, güvenlik güçlerimize çok iş düşmektedir. Özellikle son yıllarda tırmanan terör olayları yüzünden çok sayıda acı kaybımız olmuştur. Her biri kendi yakınımızmış gibi üzülmekteyiz. Gazilerimizin çok çabuk sağlıklarına kavuşmaları ve telafisi olmayan rahatsızlıklarına tıbbın çözüm bulması için dualar ederiz. Elimizden başka bir şey gelmemesi kendimizi onlara karşı mahçup hissetmemize sebep olur. Her şeye rağmen, bu vatanın birçok evladı asker olabilmek için can atmaktadır. Asker ve polis olmak en ayrıcalıklı meslekler arasındadır.

93
168
82
268
233
119
644
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.