6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları Dörtel Yayıncılık

6. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 86 Cevapları Dörtel Yayıncılık
6. Sınıf Dörtel Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Sayfa 86 Etkinlik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ETKİNLİK

Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.);
Hicret ederken yatağına Hz. Ali’yi (r.a.) yatırmasını,
Hz. Ali’ye (r.a.), kendisinde bulunan emanetleri vermesini,
Hemen herkes gittikten sonra hicret etmesini,
Medine’den ters istikamette olan Sevr Mağarası’nda gizlenmesini,
Mağaradayken Hz. Ebu Bekir’e (r.a.) “…Üzülme, çünkü Allah bizimle beraberdir…” (Tevbe suresi, 40. ayet.)

demesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunlardan kendi hayatımıza yönelik ne gibi dersler çıkarabiliriz? Düşüncelerinizi açıklayınız.

Cevap: Peygamberimiz Allah’a O’nu koruyacağına dair inanmasına rağmen önlemini almış işini sağlam yapmış sonra tevekkül etmiştir. Bir çeşit strateji uygulamıştır. Bu yüzden biz de bunları hayatımıza uygulamalıyız.

Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) hicret esnasındaki eylemleri, güven, sadakat, teslimiyet, stratejik düşünme ve imanın gücü gibi değerli dersler içermektedir. Bu derslerden kendi hayatımıza uyarlayabileceğimiz noktalar ise güvenilir ilişkiler kurmak, zorluklar karşısında teslimiyet göstermek, akıllı kararlar almak ve imanımıza sıkı sıkıya sarılmaktır.

713
447
560
436
439
436
434
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.