6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 208 Cevapları Anadol Yayıncılık
6. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Hazırlık Çalışması Sayfa 208 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hazırlık Çalışması

Demokrasi kavramını daha önce duydunuz mu? Sizce bu kavram ne anlama gelmektedir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.
Evet, demokrasiyi biliyorum. Halkın yönetimde söz sahibi olduğu bir sistem olarak tanımlanır. Herkesin eşit haklara sahip olduğu ve katılımcılığın teşvik edildiği bir yapıdır. Demokrasi, özgürlüklerin korunmasını ve farklı görüşlerin barış içinde ifade edilmesini sağlar.

Okula başladığınız andan itibaren öğrenim gördüğünüz sınıflarda her yıl sınıf başkanlığı seçimi yapılmaktadır. Bu seçimlerde sınıfta öğrenim gören her öğrencinin oy verme ve sınıf başkanlığına aday olma hakkı vardır. Sınıftaki öğrenciler başkan adaylarına özgür iradeleriyle oy verirler ve en fazla oyu alan öğrenci sınıf başkanı seçilir.

Düşünelim Tartışalım

Yukarıda verilen metinden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız. Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Sınıf başkanını belirlemek için izlenen yol sizce uygun mudur? Niçin böyle düşünüyorsunuz?
Cevap: Doğrudur. Çünkü Bu seçimlerde sınıfta öğrenim gören her öğrencinin oy verme ve sınıf başkanlığına aday olma hakkı vardır.

Sizce sınıf başkanlığı seçiminde neden tüm öğrencilerin oy verme hakkı bulunmaktadır?
Cevap: Çünkü kendileri ile ilgili bir karar alınacağından hepsinin kendi gelecekleri ile ilgili bu olayda söz haklarının olmasından dolayı.

Sınıf başkanlığı seçiminin demokrasi açısından önemi nedir? Açıklayınız.
Cevap: Öğrencilere oy verme ve seçimlerde aday olma haklarının sorumluluğunun bilincinin küçüklükten itibaren verilmesi öğretilmesi bakımından değerlidir.

329
169
166
34
120
292
227
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum